Hoe bestel ik een postzegelcode?

Hoe bestel ik een postzegelcode?

Koop de postzegelcode via de PostNL-app of online. Schrijf de code op de plek van de postzegel. Klaar voor de brievenbus!

Hoeveel kost 1 postzegel 2022?

Den Haag – 28 oktober 2021 De postzegelprijs voor brieven in Nederland verandert volgend jaar niet en blijft net als in 2021 € 0,96.

Hoe werkt versturen met postzegelcode?

Met een dienst van PostNL hebt u alleen een duidelijk handschrift nodig om post te frankeren. U koopt een postzegelcode van negen cijfers en letters. Schrijf de code op een envelop of pakket op de plek van een postzegel. Daarna is de post klaar voor de brievenbus.

Waar kun je nog losse postzegels kopen?

Ga naar postnl.nl/locatiewijzer. Vul je postcode, straat of plaats in. Kies bij ‘Wat wilt u doen? ‘ voor de optie ‘Postzegels kopen’

Waar vind ik de postzegelcode?

Een postzegelcode koop je heel eenvoudig online of via de PostNL-app. Het is een combinatie van cijfers en letters die je op de plek schrijft waar je normaal een postzegel plakt.

Kan je postzegel codes hergebruiken?

Doordat je die zelf opschrijft kun je codes per ongeluk meerdere keren gebruiken (of overslaan). PostNL heeft daarom op de website een functie waarmee je een code kunt afvinken als je die al hebt aangebracht, maar dat is ten opzichte van fysieke postzegels nog wel iets ingewikkelder.

Wat zijn de huidige posttarieven?

20 – 50 gram €1,92. 50 – 100 gram: €2,88. 100 – 350 gram: €3,84. 350 gram – 2 kg: €4,50.

Kan je een brief sturen zonder postzegel?

Geen zorg, we bezorgen de post gewoon bij de ontvanger. Staat jouw adres (afzender) op het poststuk? Dan krijg je van ons een kaartje met het verzoek om het tekort aan postzegels te betalen.

Hoe lang is een digitale postzegel geldig?

Na het downloaden en printen van de digitale postzegel is deze 7 kalenderdagen geldig.

Wat betekenen codes op envelop?

De code beschrijft een Nederlands adres. De eerste zes series staan voor de postcode. Daarna volgt het huis- of postbus- of antwoordnummer van maximaal vijf cijfers. Als het huisnummer een toevoeging heeft dan volgt een X en de toevoeging van maximaal zes tekens.