Hoe haak je de Suzette steek?

Hoe haak je de Suzette steek?

Haak 1 v en 1 st in de laatste v van de vorige rij. Sla de volgende steek (het stokje) over, en haak 1 v en 1 st in de volgende steek. Sla de volgende steek weer over, en haak 1 v en 1 st in de volgende steek. Je haakt zo dus steeds 1 v en 1 st in de vaste van de vorige rij.

Wat is een mooie Haaksteek voor een deken?

Bij de granietsteek haken moet je, om de deken op te zetten, een even aantal steken op zetten. Hierna start je met een vaste in de 4e steek vanaf de haaknaald. Je haakt een losse, slaat een steek over en haakt vervolgens een vaste in de volgende steek.

Wat is de makkelijkste Haaksteek?

Een losse is de naam van de basis steek waar bijna ieder haakpatroon mee begint. Een losse begint met het maken van een opzet lus waarna je de eerste losse haakt. Om een ronde eerste toer te starten is de magische ring (ook wel magische cirkel genoemd) de mooiste manier en ook deze valt onder de makkelijke haaksteken.

Wat is de Weefsteek?

Wanneer je vasten en lossen kan haken, kun je ook de Weefsteek haken! Het is een afwisseling tussen een vaste en een losse steek in de volgende toer haak je de vaste steken in de losse van de vorige toer en de losse boven de vaste van de vorige toer.

Wat is de Suzette steek?

Wat is de Suzette Steek? De Suzette Steek of Suzette Stitch is een heel eenvoudige haaksteek die heerlijk weghaakt. Door een vaste en een stokje in één steek te haken en vervolgens een steek over te slaan, creëer je een dicht haakwerk met een prachtige textuur.

Hoe moet de graniet steek?

Zo maak je de granietsteek: Je start met een opzetrij van lossen of vasten, met een oneven aantal. In de tweede rij haak je 1 vaste, 1 losse, en dan sla je 1 v over. In de volgende steek haak je dan weer 1 v. Daarna weer 1 l, 1 v overslaan enzoverder, tot het einde van je rij.

Wat is een Wafelsteek haken?

Haak twee gewone stokjes op de stokjes van de vorige toer en haak daarna weer 1 reliefstokje, herhaal dit tot het einde van de toer. Haak 2 keerlossen en haak een gewoon stokje op het reliefstokje van de vorige toer. Haak twee reliefstokjes op de gewone stokjes van de vorige toer.

Hoeveel steken moet ik opzetten voor een deken te haken?

28 lossen voor proeflapje