Hoe heet de ë?

Hoe heet de ë?

Hoe heten de twee puntjes op een klinker, zoals in föhn en financiën? De puntjes op de o van föhn zijn een umlaut. De puntjes op de e van financiën zijn een trema. Een trema geeft het begin van een nieuwe lettergreep aan, bijvoorbeeld in financiën, coördinatie en reünie.

Hoe krijg je een e met 2 puntjes?

E met puntjes (ë) Houd de shift toets ingedrukt en druk kort op de toets met “. Laat beide toetsen los en tik de e.

Hoe krijg ik de puntjes op een letter?

Druk op de SHIFT + (“)-toets en daarna op de u. De letter ü verschijnt. Een (“) met een a, e, i, o, u, of y, geeft respectievelijk een ä, ë, ï, ö, ü, of ÿ.

Hoe typ je op een laptop?

Op een Nederlands QWERTY-toetsenbord, type je een apenstaartje door tegelijkertijd op Shift en op de 2-toets te drukken. Op een Mac met een Belgisch AZERTY-toetsenbord, tref je onder de Esc-toets een toets aan met een # en een @. Druk tegelijkertijd op deze toets en op Shift om een apenstaartje te maken.

Hoe hoofdletter E met trema?

Alt 0203 en ” E met de dodetoetsmethode.

Hoe maak je een ë op de computer?

é = typ de ‘ en daarna de e. è = typ de ` en daarna de e. ê = typ de ^ en daarna de e.

Hoe krijg je speciale tekens?

Klik in de Taakbalk op het pictogram met het vergrootglas. Typ ‘ Speciale tekens ‘. Klik onder ‘Beste overeenkomst’ op Speciale tekens . Klik op het uitklapmenu achter ‘Lettertype’. Klik op een lettertype, bijvoorbeeld Arial. Klik op een teken, bijvoorbeeld ©. Klik op Selecteren. Klik op Kopiëren.

Hoe typ je umlaut op telefoon?

Tik dan langere tijd op de letter die het speciale teken moet krijgen. Houd de vinger op het scherm. Een kader met verschillende accenten verschijnt. Houd de vinger nog steeds op het scherm en beweeg vanaf de letter die u indrukt naar de letter met het gewenste accentteken.

Welke toets is de Alt-toets?

De Alt-toets bevindt zich op de meeste toetsenborden aan weerszijden van de spatiebalk