Hoe heet het geluid van een vos?

Hoe heet het geluid van een vos?

Tijdens de paartijd gaat het mannetje (rekel) op zoek naar een vrouwtje (moertje). Als je ’s avonds heel stil bent, kun je ze mogelijk horen keffen en schreeuwen. Dat is om hun territorium af te bakenen of om een partner te roepen. Vossen zien er in de ranstijd ook op hun mooist uit.

Hoe schreeuwt een vos?

De geluiden die vossen maken, lijken soms griezelig veel op die van angstige mensen. Mannetjes maken een kort ‘krijsgeluid’ als ze agressief zijn, en de roep van vrouwtjes die willen paren klinkt als ‘gillen’. Luister eens ’s nachts naar de geluiden van wilde dieren, als je op Halloween eens lekker wilt griezelen.

Kan een vos blaffen?

De kans is aanwezig dat je dan een vos hoort. De paartijd van het dier is op komst en daar horen bijzondere geluiden bij, vertelt bioloog Jaap Mulder aan Omroep West. ‘Tijdens de paartijd gaat het mannetje op zoek naar een vrouwtje. Als je ’s avonds heel stil bent, kun je ze mogelijk horen blaffen en schreeuwen.

Kan een vos huilen?

Vossen maken hondachtige geluiden, zoals blaffen, huilen en knorren. De roep van de moer (vrouwtje) is een hees, soms iets wat jammerend geblaf