Hoe kan ik mijn baarmoeder reinigen?

Hoe kan ik mijn baarmoeder reinigen?

Door vaginaal te stomen reinig en verzorg je de vagina en baarmoeder; een eeuwenoude traditie die wordt ingezet bij menstruatieproblemen, na de bevalling, wanneer je een kinderwens hebt, of gewoon wanneer je wilt genieten van een ontspannend moment voor jezelf. Onze manier van vaginaal stomen is uniek in Nederland.

Hoe vaak moet je doen vagina stomen?

Eén keer per week stomen wordt aanbevolen. In geval van spontane bloedingen in de laatste drie maanden van de cyclus mag u niet stomen, maar mag u wel een kruidenzakje in uw bad gebruiken. Stoom NIET tijdens uw zwangerschap of menstruatie.

Hoe maak je Faya Watra?

Neem een handvol kruiden op 1 liter water. Breng de kruiden aan de kook en laat het voor ongeveer 10 a 15 min zachtjes doorkoken. Giet het vocht in een emaille po of teil. Ga met gespreide benen ongeveer 10 min boven op de po of teil zitten om de stoom goed naar binnen te krijgen.

Hoe werkt vagina stomen?

Yoni-stomen oftewel Vaginaal stomen of V-Steaming is een eeuwenoude traditie, waarbij een vrouw de warmte toe laat in haar vagina en baarmoeder door middel van een kruidenstoom. De warmte van de stoom opent de poriën waardoor de kruiden kunnen worden opgenomen door het weefsel van de vagina en baarmoeder.

Welke kruiden goed voor baarmoeder?

Anijs. Dit kruid heeft een baarmoeder stimulerende werking als je het in hoge dosis gebruikt. Basillicum. Dit kruid heeft bij grote hoeveelheden een baarmoeder stimulerende werking. Dragon. Steranijs. Nootmuskaat. Peper. Piment. Salie.

Hoeveel minuten vagina stomen?

De vrouw legt dan een plank over de tobbe of gaat met gespreide benen op de po of emmer zitten om de stoom de kans te geven haar vagina binnen te dringen. Vaak bedekt ze haar schoot met een handdoek. Een stoombad duurt 5 á 10 minuten.

Is je vagina stomen gezond?

‘Net als regelmatig douchen, kan het ‘reinigen’ van je vagina met stoom de natuurlijke bacteriehuishouding verstoren’, zegt Minkin. ‘Als er iets is wat goed is om te weten over je vagina is het wel dat je vagina zich prima zelf kan schoonmaken. Het heeft juist bacteriën nodig om je PH waarde in balans te houden.

Wat zit er in Stoomkruiden?

Een speciale kruidenmix met tijm, salie en kamille die weldadig is om mee te stomen*. Tijm en salie zijn verzachtend voor de keel* en luchtwegen*. Eucalyptus helpt de luchtwegen gezond te houden*.

Welke kruiden zijn goed voor de vagina?

Dit zijn onder andere kamille, goudsbloem, lavendel, weegbree en duizendblad. Deze kruiden zijn ook heel goed te gebruiken voor maandelijkse steams zoals bijvoorbeeld bij cyclus klachten. Kamille werkt bijvoorbeeld kalmerend, op zowel je emoties als op je slijmvliezen.

Hoe lang op Fayawatra zitten?

Breng de kruiden aan de kook en laat het voor ongeveer 10 a 15 min zachtjes doorkoken. Giet het vocht in een emaille po of teil. Ga met gespreide benen ongeveer 10 min boven op de po of teil zitten om de stoom goed naar binnen te krijgen.