Hoe kan ik zelf steelwratjes verwijderen?

Hoe kan ik zelf steelwratjes verwijderen?

Wegknippen. De huisarts kan fibromen verwijderen door ze weg te knippen met een steriele schaar. Wegschrapen. Bij het wegschrapen van de steelwrat wordt de huid rond het plekje met een lidocaïne/adrenaline-injectie verdoofd. Cryotherapie. Electrocoagulatie.

Kun je een steelwratje afknippen?

Behandeling steelwratjes De dermatoloog knipt een steelwratje meestal af met een steriel chirurgisch schaartje. Verdoving is niet nodig. De oppervlakkige wondjes genezen over het algemeen zonder een litteken achter te laten.

Kan je steelwratjes afbinden?

Je kunt ze afbinden met een touwtje. Maar dat is lastig en je loopt dagen met een touwtje rond. Beter en sneller is de coagulatie behandeling. Wanneer je vaak een ketting draagt, is het ook raadzaam om deze regelmatig te reinigen in een badje met Biotex handwas.

Kan een steelwratje kwaadaardig worden?

Er is geen medische reden om een steelwratje te behandelen, ze zijn immers onschuldig en nooit kwaadaardig. Maar de wratjes kunnen soms wel als ontsierend of hinderlijk worden ervaren, waardoor iemand er toch graag vanaf wil.

Hoe ziet een steelwratje er uit?

De steelwratjes kun je herkennen aan een soort huidflapje, of aangroeisel (steeltje) op de huid. Vaak hebben ze dezelfde kleur als de huid, maar ze kunnen ook donkerder zijn. Uit onderzoek is gebleken dat 46% van de mensen ooit in hun leven steelwratten krijgt of heeft gehad.

Kun je steelwratjes bevriezen?

De behandeling met Heltiq maakt gebruik van cryotherapie. U kunt hierbij zelf de steelwratjes aanstippen, waardoor ze bevriezen. Eén behandeling is meestal voldoende