Hoe kom ik aan een studentenpas?

Hoe kom ik aan een studentenpas?

Wanneer je gaat studeren bij de HvA, dan vraag je een collegekaart aan. Ga naar mijnhvapas.nl om je pasfoto voor de collegekaart te uploaden. Start je in september met je opleiding, en heb je voor 3 september je collegekaart aangevraagd, dan krijg je je kaart thuisgestuurd.

Waar krijg je als student korting?

Ook gewone bedrijven bieden soms korting aan studenten, zoals bijvoorbeeld een telecomprovider, restaurant, kledingwinkel of koffiebar. Daarnaast kun je als student vaak met korting naar musea, theaters, concerten of de bioscoop. Hier heb je vaak je studentenpas bij nodig, dus neem die zo vaak mogelijk met je mee.

Wat is een studentenkaart?

(de, -en) collegekaart. Het stukje plastic mét chip kan tegelijk dienst doen als bibliotheekpas, treinabonnement, bankkaart, studentenkaart, klantenkaart, én als identiteitskaart natuurlijk.

Is collegekaart hetzelfde als studentenpas?

nee, dat is niet hetzelfde. een studentenpas is of de studentenkaart, die aantoont, dat je ingeschreven staat bij een universiteit of hbo en soms wordt ook de ov studentenkaart geaccepteerd. om een cjp pas je bemachtigen wordt alleen gekeken naar je leeftijd en hoef je dus geen student te zijn.

Wat is een studentenkaart mbo?

Met het studentenreisproduct kunt u vrij of met korting reizen met de trein, tram, bus en metro in heel Nederland. U kunt kiezen voor een week- of weekendabonnement. U regelt het studentenreisproduct meteen met uw studiefinanciering. Behalve als u mbo doet en nog geen 18 bent.

Wie krijgt een studentenkaart?

U krijgt een studentenreisproduct als u een voltijdopleiding doet aan mbo, hbo of universiteit, ook als u nog geen 18 bent. U moet jonger zijn dan 30 als uw studiefinanciering ingaat.

Wat kan je doen met een studentenkaart?

Cinema. Natuurlijk, met je studentenkaart koop je goedkopere boeken, eet je voor een prikje in de studentenresto’s en geraak je binnen in de ‘fakbars’, slang voor cafés van de verschillende faculteiten. Kapper. Computers. Musea. Abonnementen op tijdschriften en kranten.

Heeft Zalando studentenkorting?

De Zalando-studentenkorting is helaas per 30 mei 2020 vervallen. Dat is natuurlijk jammer, maar niet getreurd. Je meest recente code blijft nog geldig tot de vervaldatum van je code, dus speur je verlanglijstje af en gebruik hem goed!

Wie betaald studenten ov?

Het wordt door de Dienst Uitvoering Onderwijs toegekend als onderdeel van de prestatiebeurs. Het studentenreisproduct is in de leenfase een lening. Als de student binnen 10 jaar zijn diploma haalt wordt het studentenreisproduct alsnog een gift, anders moet de waarde terugbetaald worden.

Hoeveel korting krijg je met een studentenkaart?

Ze geven er kortingen als -40% en zelfs -60%. Wie wil profiteren van deze acties moet uiteraard wel in het bezit zijn van een geldige studentenkaart. Verder zijn er nog verschillende soorten abonnementen die je als student goedkoper kan nemen. Als je graag eens eropuit trekt: musea, pretparken, bioscopen, ..