Hoe kom je van die kleine vliegjes af?

Hoe kom je van die kleine vliegjes af?

Zet een bakje wijn naast de besmette plant, dit trekt de vliegjes aan. Vervolgens verdrinken de vliegjes in het drankje. Zet de besmette plant in een andere pot met nieuwe (droge) aarde. Zorg ervoor dat je de plant niet gelijk water geeft zodat de vliegjes geen kans hebben terug te komen.

Waar komen die hele kleine vliegjes toch steeds vandaan?

Als de vliegjes in huis relatief klein zijn, dan heb je waarschijnlijk te maken met fruitvliegjes of fruitvliegjes. De fruitvliegjes vind je vooral rondom de fruitschaal of rondom fruitresten. Dat is waar deze vliegjes dol op zijn. Rouwvliegjes zijn eigenlijk geen vliegjes, maar muggen.

Waar kunnen Rouwvliegjes niet tegen?

Geef niet teveel water Het aller-allerbelangrijkste is: niet te veel water geven. Rouwvliegjes komen af op vochtige, rottige grond en als je die niet hebt komen ze niet. Zo simpel is het. Of toch niet simpel, want water geven gaat nog vaak mis.

Waar komen Rouwvliegjes op af?

In huis zijn rouwvliegjes vaak afkomstig van de aarde van kamerplanten. Volwassen rouwvliegjes vallen vaak op als ‘dansende’ zwarte vliegjes boven de potgrond. Een besmetting ontstaat meestal vanuit verse, nieuwe potgrond waarin vaak larven of eieren van rouwvliegjes meekomen.

Wat te doen tegen Rouwvliegjes kaneel?

Larven van rouwvliegjes bestrijden met kaneel Geen zorgen