Hoe komt Facebook aan mensen die je misschien kent?

Hoe komt Facebook aan mensen die je misschien kent?

Met Mensen die je misschien kent kun je vrienden vinden op Facebook. Suggesties voor Mensen die je misschien kent worden onder andere gegeven vanwege de volgende redenen: Jullie hebben gemeenschappelijke vrienden. Jullie hebben een netwerk gemeen, zoals je huidige woonplaats, school of werkgever.

Wie volgt mij stiekem op Facebook?

Ga naar de ‘instellingen’ van jouw Facebook -account. Klik in de linkerkolom ‘blokkeren’. In het tweede gedeelte zie je nu ‘gebruikers blokkeren’ staan. Typ in dit balkje ‘following me’.

Wat betekent voorgesteld voor jou op Facebook?

We stellen bepaalde inhoud voor in je overzicht om je te helpen nieuwe dingen te ontdekken op Facebook. Deze voorgestelde inhoud is gepersonaliseerd op basis van wat mogelijk relevant voor je is. Factoren zoals je eerdere Facebook-activiteit hebben hier invloed op.

Hoe weet Facebook wie ik ken?

Facebook heeft zelf niks naar buiten gebracht over de nieuwe suggesties in de app, maar op het moment zijn er wel een aantal vermoedens. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat Facebook je WhatsApp-data in is gedoken om erachter te komen welke vrienden je nog niet op Facebook hebt toegevoegd.

Waarom krijg ik een Vriendschapsvoorstel?

Vriendschap voorstellen zijn automatische meldingen die Facebook genereert. Facebook bedoeld hiermee dat er iemand is gevonden die jij wellicht kent en mogelijk een vriendschap verzoek zal sturen. Via jouw telefonische contacten, Social media vrienden, Werk plek, school etc.

Waarom staat iemand bovenaan bij Facebook?

Er zijn een aantal plekken binnen Facebook waar de site in principe impliceert wie je beste vrienden zijn. Als je op je profiel op “friends” klikt, krijg je een lijst van iedereen in je netwerk, met de mensen waarmee je het meeste contact hebt bovenaan.

Kun je zien of iemand op je Facebook kijkt?

Nee, Facebook laat mensen niet weten dat je hun profiel hebt bekeken. Externe apps bieden deze functie ook niet.

Kan je zien wie je uitgelichte foto’s bekijkt op Facebook?

Het is via die Facebook Stories dat je nu wel kan te weten komen wie je profiel interessant vindt. Ook weer net zoals bij Instagram Stories kan je namelijk zien hoeveel persoon je ‘story’ gezien hebben en meer specifiek wie elk onderdeel ervan bekeken heeft, foto of video.

Kun je iemand volgen op Facebook zonder vrienden te zijn?

Je volgt mensen met wie je bevriend bent automatisch. Je kunt ook pagina’s (bijvoorbeeld van bedrijven, organisaties, merken) en mensen volgen waarmee je niet bevriend bent op Facebook maar die iedereen toestaan hen te volgen.

Wat betekent suggesties op Messenger?

Je kunt suggesties die in Messenger verschijnen gebruiken om te reageren op chatberichten. Suggesties kunnen informatie bevatten die is gerelateerd aan je Meta-account of antwoorden die zijn gemaakt door bedrijven om sneller te kunnen antwoorden.