Hoe lang breed en hoog mag een auto zijn?

Hoe lang breed en hoog mag een auto zijn?

Afmetingen van motorvoertuigen en aanhangwagens Hoogte: maximaal 4.00 meter. Breedte personenauto’s: 2.55 meter op verharde en 2.20 meter op onverharde wegen. Breedte aanhangwagens: 2.55 meter, met uitzondering van geconditioneerde voertuigen ( koelwagens), welke 2.60 meter breed mogen zijn.

Hoe hoog mag iets boven de auto uitsteken?

Regels voor een auto met ondeelbare uitstekende lading Aan de beide zijkanten mag de lading 20 centimeter uitsteken. Aan de achterzijde mag het tot 1 meter uitsteken zonder markeringsbord. Met een markeringsbord mag de lading maximaal de helft van de lengte van je auto uitsteken en niet meer dan 5 meter.

Hoe hoog op dak auto?

U vraagt wat de regelgeving zegt over lading van personenauto’s. Op onze website vindt u de regels voor lading op auto’s en aanhangwagens. Hieruit blijkt dat de maximale hoogte voor personenauto’s, inclusief lading, 4.00 mtr is.

Hoe hoog mag lading op het dak uitsteken?

Lange (deelbare) lading Aan de achterzijde mag lading niet meer dan 1 meter uitsteken, maar nooit meer dan 5 meter achter het hart van de achterste as. Verder mag lading niet meer dan 60 cm achter de bumper uitsteken, als de afstand tussen het wegdek en de lading meer bedraagt dan 55 cm.

Hoe hoog mag een auto zijn in een woonwijk?

Voor het parkeren van een bestelauto gelden in veel gemeentes onderstaande regels: Het is verboden om een voertuig op de weg te parkeren dat, met inbegrip van de lading: meer dan 6 meter lang is