Hoe lang duurt de groei van een komkommer?

Hoe lang duurt de groei van een komkommer?

Komkommers groeien heel snel. Van bloem tot oogstbare vrucht duurt soms maar 10 dagen. Deze komkommers zijn het lekkerst als ze tussen de 10 en 15 cm lang zijn.

Hoe laat je komkommers groeien?

De komkommer is een klimplant met ‘hechtranken’, waarmee ze zich aan vanalles kunnen verankeren. Aan één stengel kunnen wel tientallen vruchten groeien. Met zijn mooie gele bloemen is het een leuke groente voor je moestuin. Let op: de komkommerplant kan heel groot worden dus je hebt wel flink wat ruimte nodig.

Hoeveel komkommers aan een plant?

Je kunt per plant in een platte bak die niet te vol en goed verdeeld is wel 20 tot 25 komkommers per plant oogsten. Ook komkommers voor kasteelt zaai je wat eerder: begin tot half april binnenshuis (of bij goed weer in de kas maar let dan goed op nachtvorst!!).

Heeft komkommer veel zon nodig?

Komkommers moeten net zoals tomaten in de volle zon staan. Dit wil zeggen: minimum 6u zon per dag (ongeacht of dit nu ochtend- of namiddagzon is). Daarnaast geef je ze best ook voldoende ruimte. Hoe dichter de bladeren bij elkaar groeien, hoe meer kans op ziektes.

Is komkommerplant winterhard?

De planten zijn niet winterhard, je kunt ze dus pas uitplanten na 12 mei (ijsheiligen).

Hoe komkommer laten klimmen?

Als je haar wilt laten klimmen zul je een hekwerk met staanders en leggers moeten maken waaraan de komkommer kan klimmen. Als je meerdere komkommerplanten wilt planten, plant ze dan voor de kruipende teelt op 150 centimeter van elkaar en voor de klimmende teelt op ongeveer 60 centimeter van elkaar.

Welke voeding heeft komkommer nodig?

Kalium en calcium zijn essentiële voedingsstoffen voor een goede vruchtkwaliteit. Dit is erg belangrijk voor komkommers, omdat de houdbaarheid kort is. De behoefte aan kalium is het hoogst tijdens de midden- en eindfase van de vruchtontwikkeling.

Kan een komkommerplant buiten?

Het is veilig om komkommers buiten uit te planten in de volle grond, grote potten of in een moestuinbak na ongeveer 12 mei, wat ijsheiligen is. De kans op nachtvorst is dan uitgesloten, waardoor je komkommerplanten veilig buiten kunnen verblijven.

Kan een komkommerplant overwinteren?

De plant heeft het liefst een bodemtemperatuur van gemiddeld 21°C, wat betekent dat je ongeveer van half april tot half mei moet zaaien. Kan de komkommerplant overwinteren? Komkommerplanten moet je zo min mogelijk blootstellen aan vorst. De plant is niet bestand tegen weersverschijnselen waarbij water bevriest.

Wat voor mest bij komkommer?

Komkommers hebben behoefte aan een rijke grond met veel organische stof. Eventueel kan er in de loop van het seizoen extra bemest worden, door bv compost rond de stengel te leggen. Zo’n laagje compost beschermt tevens de wortels die aan de oppervlakte verschijnen.