Hoe lang garantie Amazon?

Hoe lang garantie Amazon?

Aanvullend op je 30-daagse teruggavegarantie hebben bestellers in de Europese Unie gedurende twee jaar vanaf levering van de goederen garantierechten en hebben zij recht op reparatie of vervanging van de op Amazon gekochte producten, indien deze gebreken vertonen of niet voldoen aan hun beschrijving.

Hoe claim ik garantie bij Amazon?

Ga naar bestellingen (orders). Zoek en vind de bestelling waar het om gaat en klik op “Problem with te order” om verder te gaan met het proces. Selecteer je probleem uit de lijst. Selecteer “Request refund”

Hoe werkt retourneren bij Amazon?

Ga naar Bestellingen om je recente bestellingen te bekijken. Ga naar Een cadeau terugsturen om een cadeau terug te sturen. Kies de bestelling en selecteer Items retourneren of vervangen. Selecteer het item dat je wilt terugsturen en selecteer een optie onder Waarom retourneer je deze items?.

Kun je bij Amazon gratis retourneren?

Je retourzending is gratis als: je een onjuist, beschadigd of defect item hebt ontvangen. je de aankoop van een artikel onder het herroepingsrecht binnen 14 dagen hebt geannuleerd. Informatie over het herroepingsrecht vind je in de Algemene voorwaarden.

Is garantie overdraagbaar?

De verkoper of fabrikant bepaalt namelijk zelf zijn garantievoorwaarden. Daar kan in staan dat de garantie niet overdraagbaar is. Alleen de eerste koper krijgt dan verkopersgarantie of fabrieksgarantie. Wettelijke garantie gaat wel altijd mee over op een nieuwe eigenaar.

Met wie Verzend Amazon?

Amazon gebruikt verschillende koeriers voor de bezorging van zijn bestellingen, waaronder: UPS, USPS, FedEx, en DHL onder andere. Het heeft ook zijn eigen leveringsmogelijkheden, via een uitgebreid transportportfolio dat zijn vrachtwagens en vliegtuigen omvat.

Wat is Amazon voor een site?

Amazon verkoopt zelf producten, maar is vooral een platform voor externe verkopers vanuit de hele wereld. En die verkopen nu via Amazon.nl producten ook in Nederland. Daarnaast biedt Amazon videostreamingsdienst Prime aan.

Is er een Amazon in Nederland?

Marktplaats Amazon heeft sinds 2020 ook een Nederlandse webshop. Meeliften met een grote speler als Amazon biedt kansen en uitdagingen voor (retail)ondernemers.

Wie levert pakjes van Amazon NL?

Bestellingen waarvoor je Standaardbezorging selecteert, worden verzonden via DHL, PostNL, Bpost, UPS, DHL Express, DPD, BPost en Chronopost (in België). Wij bieden gratis verzending voor de meeste bestellingen die door Amazon binnen Nederland en België worden verzonden met een bestelwaarde van meer dan 20 EUR.

Hoe betrouwbaar is Amazon?

Amazon is een betrouwbare website. Miljoenen Amerikanen bestellen al jaren bij Amazon en zijn zeer tevreden. Amazon treft verschillende maatregelen om haar betrouwbaarheid te garanderen aan klanten.