Hoe lang mag een tattoo niet in het water?

Hoe lang mag een tattoo niet in het water?

De meeste tattoos kan je alles weer mee doen na ongeveer 2 a 3 weken. Dan kan je weer heerlijk lang onder de douche staan, naar de sauna, zwemmen, sporten enz. Dit betekend alleen niet dat je tattoo compleet geheeld is!

Hoe zwemmen met tattoo?

Je kunt de tattoo bijvoorbeeld bedekken met waterdichte folie, een watervaste pleister of er een flinke laag vaseline op doen. Na het zwemmen kan het verstandig zijn om de tatoeage even goed schoon te maken met water, dep dit dan rustig op de wond en gebruik een schone handdoek om de huid droog te krijgen.

Hoe lang mag een tattoo niet nat worden?

Na hoe lang je mag douchen hangt af van wanneer je de folie mag verwijderen van je tatoeëerder. Je kan pas gaan douchen, als je de huishoudfolie eraf mag halen. Meestal mag de folie er na 2 tot 4 uur af.

Hoe weet je of je tattoo genezen is?

Na ongeveer een maand is je tattoo geheeld en dan voelt het alsof de tattookleuren al deel uitmaken van je huid. De huid voelt zacht en de opperhuid is helemaal geheeld. De onderliggende huidlagen (lederhuid) doen er dan echter nog even over om helemaal te helen en de kleur helemaal op te nemen.

Kan je zwemmen in zwembad met tattoo?

Mag je zwemmen met je nieuwe tattoo? Zo lang je tattoo niet genezen is, is het niet verstandig om te gaan zwemmen. Een net gezette tattoo is in feite een open wond. Als je te snel gaat zwemmen, loop je het risico dat je tattoo gaat ontsteken of dat de inkt eruit loopt.

Wat gebeurt er als je je tattoo niet insmeert?

Als je de tattoo te weinig of helemaal niet insmeert, kan de huid uitdrogen met als gevolg een minder mooi blijvend resultaat van je tatoeage. Hierdoor kunnen er invloeden van buitenaf in de huid komen. Denk bijvoorbeeld aan pluisjes van je trui, stof en dergelijke.

Wat mag je niet na het zetten van een tattoo?

Niet zwemmen, in bad en niet te lang douchen. Zweet en vuil in je wond vermijden. Geen sterke zon of onder de zonnebank. Blijf van je tattoo af, ook als het vreselijk jeukt.

Hoe lang moet je een tattoo insmeren?

– In de zomer moet je de tatoeage zeker vier tot zes weken goed insmeren met zonnebrandcrème. Bij voorkeur factor 30 mocht je toch de zon ingaan. De tatoeage ziet er na twee weken al goed genezen uit, maar hou er rekening mee dat het twee maanden duurt voordat de huid helemaal hersteld is.

Wat is de meest pijnlijke plek voor een tattoo?

Een tattoo in je gezicht, op je hoofd of in je nek zijn gevoelig. Ook de onderrug, de borst, de buik, de ribben, de ellenboog en de handen zijn gevoelig. Om de lijst af te maken zijn de knieën, de scheen en de enkel plekken die wat pijnlijker worden ervaren.

Waarom mag je niet zwemmen met een tattoo?

Chloor kan énorme irritaties veroorzaken. Dat doet het sowieso al een beetje, laat staan als je met een net gezette tattoo gaat zwemmen. Vergeet niet dat je huid nog maar net aan het herstellen is en daarom nog heel kwetsbaar is. Van het chloor kan je tattoo ontzettend uitdrogen en schilferig worden.