Hoe lang moet je je beugel nog als je elastiekjes hebt?

Hoe lang moet je je beugel nog als je elastiekjes hebt?

De elastiekjes werken alleen als ze op de goede manier worden gedragen. De orthodontist bepaalt hoelang de elastiekjes per dag gedragen dienen te worden. Een orthodontist kan bijvoorbeeld zeggen dat de elastiekjes 24 uur per dag gedragen dienen te worden.

Hoe weet je dat je beugel er bijna uit mag?

Waarschijnlijk heeft je orthodontist je tijdens je laatste verstelling laten weten dat hij verwacht dat je beugel er waarschijnlijk de volgende keer uit mag. Dit is echter geen zeker gegeven: als je tanden zich tussen afspraken onverwacht of juist onvoldoende bewegen, dan kan de verwijdering worden uitgesteld.

Hoe lang duurt de laatste fase van een beugel?

Een beugelbehandeling met slotjes bestaat uit een aantal fasen, waaronder: de tanden op rij zetten, bewegingen in de tandboog en finishing (eindfase). Tegen het eind van de beugelbehandeling, staan de tanden meestal al heel recht. Toch kan de behandeling dan nog best een aantal maanden duren.

Wat gebeurt er als je je elastiekjes niet draagt?

Dag en nacht dragen De elastieken doen namelijk pas hun werk zodra ze eenmaal ‘op gang’ zijn gekomen. Zelfs als je de elastieken maar een paar uur per dag niet draagt, kan het al zijn dat ze helemaal niet werken en je tanden weer terugveren.

Kun je met elastiekjes slapen?

Je draagt de elastiekjes altijd, dag en nacht, dus je slaapt er ook mee. Je mag ze met eten inhouden maar lukt dat niet dan doe je ze met eten uit