Hoe maak ik sereh klaar?

Hoe maak ik sereh klaar?

De stengels hebben een frisse, citroenachtige en licht gemberachtige smaak. Citroengras wordt niet rauw gegeten, maar altijd meegekookt of gestoofd. Kook je sereh mee voor het aroma dan wordt de stengel in zijn geheel gebruikt en voor het serveren verwijderd. De stengel kan ook fijngehakt gebruikt worden in gerechten.

Hoe hak je citroengras?

Daarvoor snij je de zachte delen van het citroengras – de dikkere onderkant van het citroengras zonder de harde buitenkant – van 2 of meer pakjes citroengras in dunne ringen. En hak ze fijn in een kleine keukenmachine. Heb je geen keukenmachine dan hak je alles fijn met een groot mes.

Wat is sereh in het Nederlands?

Wat is citroengras: Citroengras, ook wel sereh, dankt haar naam aan het frisse citroenaroma dat uit het sap van de stengel komt. De stengels van sereh hebben een frisse, citroenachtige, licht gemberachtige smaak. Citroengras wordt meestal niet rauw gegeten, maar meegekookt of gestoofd.

Wat doet citroengras met je lichaam?

Citroengras is een goede bron van vitamine A en C. Dat eerste is belangrijk voor een gezonde huid, maar bijvoorbeeld ook voor je haar en nagels. Zowel vitamine A als vitamine C zijn belangrijk voor de weerstand. Vitamine C staat daarnaast in positieve zin bekend om de vele antioxidanten die erin zitten.

Kun je verse sereh invriezen?

Citroengras is 7-10 dagen in de koelkast houdbaar. Je kunt vers citroengras ook invriezen. Het is dan 6 maanden houdbaar. Snijd het onderste dikke en zachtere deel van citroengras zeer fijn.

Hoe gebruik je gedroogd citroengras?

Gemalen citroengras: Door de gedroogde serehstengels te malen, ontstaat het groengele citroengraspoeder. Als je van Aziatisch eten houdt, mag dit eigenlijk niet in je keuken ontbreken. Gemalen citroengras voeg je gemakkelijk toe aan kip, vis, vlees en allerlei groenten.

Hoe oogst je citroengras?

Je kan Citroengras het hele seizoen door oogsten, als de stengels voldoende dik zijn. Snij de stengels af tot aan de voet van de plant. Verse citroengras stengels kunnen zeker een week bewaart worden in de koelkast. Deze kunnen ook ingevroren worden maar zullen dat iets van hun smaak verliezen.

Wat is sereh room?

Citroengras wordt ook wel sereh genoemd en zijn lange stengels uit het Verre Oosten die van wit tot groen verlopen. De stengels zijn opgebouwd in lagen (vergelijkbaar met prei), alleen zijn de bladeren een stuk stugger. De smaak is een mix van citroen- en limoen, met het zacht-romige van kokos.

Hoeveel citroengras?

Fijn genoeg geeft het in salades, marinades of boemboes juist nèt een lekkere crunch, maar grotere stukken of ringetjes zijn te hard en niet lekker. Citroengraspoeder gebruik je spaarzaam, hooguit een halve theelepel in plaats van 1 stengel. Verse citroengras is in de ijskast dagen tot weken te bewaren.

Hoe moet je sereh kneuzen?

Citroengrasstengels hebben stugge bladeren. Je kunt ze heel fijn snijden, maar voor sommige gerechten is het beter om citroengras te kneuzen en in z’n geheel mee te stoven. In deze geweldige rendang bijvoorbeeld. Dat doe je door met de botte kant van je mes een paar flinke tikken op de stengels te geven.