Hoe maak je een ç?

Hoe maak je een ç?

WINDOWS: INTERNATIONAAL TOETSENBORD Cédille (ç), typ ‘ en dan c. Circonflexe (ê), typ ^ (verschuiving + 6) dan e. Tréma (ö), typ ” (verschuiving + ‘) dan o. Om Franse aanhalingstekens « » te typen, gebruik ctrl + alt + [ en ], respectievelijk.

Hoe maak ik een ç met een streepje?

Alt 135. Met de linker Alt toets en numeriek toetsenbord [?] AltGr , Met de Alt Gr-toets. ‘ c . Met de dodetoetsmethode. Alt c . Met de Alt toets. Gerelateerde tekens. Ç Hoofdletter C met cedille. ç Kleine letter c met cedille. Ć Hoofdletter C met acute. ć Kleine letter c met acute.

Hoe typ je ç?

Selecteer de č uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Hoe schrijf je de C van Curacao?

Een cedille (in ç en ş, via Frans cédille uit Spaans cedilla, verkleinwoord van ceta, de letter ‘z’) is een diakritisch teken dat onder andere in de spelling van het Albanees, het Catalaans, het Frans, het Portugees en het Turks wordt gebruikt.

Hoe typ je een C met Cedille op Chromebook?

Backtick + e maakt een è (grave) AltGr + e maakt een é (aigu) Backtick + a maakt een à AltGr + a maakt een á AltGr + 5 maakt een € (euro) AltGr + c maakt een ç ( cedille ) Shift rechts + 6 maakt een â (circonflexe)

Hoe krijg je tekens op letters?

Aigu (á, é, í, ó, ú, ý): typ het teken ‘ (links naast de ENTER-toets) en daarna de letter . Cedille (ç): typ het teken ‘ (links naast de ENTER-toets) en daarna de letter c. Trema/umlaut (ä, ë, ï, ö, ü, ÿ): typ het teken ” (links naast de ENTER-toets) en daarna de letter .

Hoe maak je een ç met omgekeerd dakje?

Houd de linker Alt-toets ingedrukt en typ 0138 op het numerieke toetsenbord: Š.

Hoe gebruik je ASCII code?

Gebruik het numerieke toetsenblok met Num Lock aan om de ASCII-nummers te typen, niet de getallen boven aan het toetsenbord. Alle ASCII-tekencodes zijn vier cijfers lang. Als de code voor het teken dat u wilt gebruiken korter is dan vier cijfers, voegt u nullen toe aan het begin om tot 4 cijfers te komen.

Welke functie heeft de Cedille?

Cédille – (Fr.), een haakje onder de c (p) om aan te duiden, dat deze letter vóór de klinkers a, o, u als s moet uitgesproken worden (b.v. „ça” „façon”, „reçu”). Het woord is van Spaanschen oorsprong: een „cedilla” of „zedilla” is een kleine „ceda” of „zeda”, de naam der letter z.

Hoe doe je een S onder de c?

Dit is een cédille. Druk op de toets voor de hoge komma en dan op de C Veel suc6!