Hoe moet je Jetstone Cleaner gebruiken?

Hoe moet je Jetstone Cleaner gebruiken?

◘ Dagelijkse reiniging: gebruik een vochtig doekje met een zacht schoonmaakmiddel. ◘ Enkele keren per jaar: gebruik Jetstone Cleaner met een vochtig doekje of sponsje (geen schuursponsje) voor een intensievere reiniging.

Wat is een composiet werkblad?

Composiet keukenblad. Een keukenblad van composiet is hét alternatief voor een werkblad van natuursteen. Het bestaat uit een mengsel van korrels natuursteen, bindend hars en pigment en zorgt voor een luxe uitstraling die doet denken aan natuursteen. Veel van de eigenschappen zijn ook vergelijkbaar.

Hoe krijg je een composiet blad weer glanzend?

Normaal onderhoud is de eenvoudigste manier om composiet jarenlang glanzend en stralend mooi te houden. Dagelijks reinigen met een vochtige doek en een neutraal schoonmaakproduct (bijvoorbeeld afwasmiddel).

Wat zijn de nadelen van composiet?

Ondanks hoge dichtheid heeft het materiaal geen volledige dichte structuur. Hierdoor kunnen natte plekken langzaam in het keukenblad trekken wat onherstelbare vlekvorming veroorzaakt. Laat vooral agressieve of zure vloeistoffen niet te lang op het composiet liggen.

Wat maakt vlekken op composiet?

Gebruik nooit een schuurmiddel. Daarmee kan je de polijstlaag beschadigen en doffe vlekken veroorzaken. Gebruik ook nooit een schuursponsje of staalwol, en evenmin schoonmaakmiddelen die bleekmiddel of ammoniak bevatten of die een ph-waarde hebben hoger dan 10.

Kun je op composiet een hete pan zetten?

Het composiet aanrechtblad is hittebestendig en barst niet zomaar wanneer je er een hete pan op zet. Toch kunnen hete pannen voor blijvende verkleuring van het hars in het aanrechtblad zorgen. Dit wordt ook wel thermoshock genoemd. Daarom adviseren we altijd onderzetters te gebruiken.

Wat is het duurste aanrechtblad?

Dekton is één van de duurste materialen om een werkblad mee te vervaardigen. Het schommelt tussen €300 en €400.

Kan azijn op composiet?

Hoewel er in de handel specifieke onderhoudsproducten beschikbaar zijn voor composiet, volstaan een vochtige doek en wat afwasmiddel, of een oplossing van azijn en water, voor het dagelijks onderhoud van je composietsteen. Heeft je composiet een doffe schijn, dan heb je wellicht last van kalkaanslag.

Hoe krijg je vlekken uit composiet aanrechtblad?

Hardnekkig Vuil Maak een sopje van CIF Cream en water. Gebruik een zacht schuursponsje om met het sopje de vlekken weg te boenen. Neem tenslotte af met een vochtige schone doek. Droog na indien nodig.

Welke CIF voor composiet?

Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vervuiling kunt u een van de zachte huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals groene Dreft gebruiken of Wpro voor steen. Om vetvlekken te verwijderen van composietsteen, kunt u Cif cream (zonder citroen) gebruiken.