Hoe oud moet je zijn om energy drink te kopen?

Hoe oud moet je zijn om energy drink te kopen?

De Warenwet adviseert jongeren tussen de 13 en 18 jaar niet meer dan één blikje energiedrank van 250 ml per dag te drinken. Ben je jonger dan 13 jaar, dan kun je beter helemaal geen energiedrank drinken.

Hoe oud moet je zijn om energy te kopen Albert Heijn?

Leeftijdsgrens ‘moet breder gedragen worden’ Sinds 2016 verkoopt AH geen grote blikken meer. “Voor een leeftijdsgrens van achttien jaar moet er een wettelijke grondslag zijn.” PLUS zegt wel een voorstander van die leeftijdsgrens te zijn. Maar het bedrijf zal zeker niet het voortouw nemen.

Hoe oud moet je zijn om energy te kopen bij de Jumbo?

Nederlandse supermarkten zijn verdeeld over het instellen van een leeftijdsgrens bij de verkoop van energiedrankjes. Dat blijkt uit een rondgang langs de grootgrutters. Aldi en Lidl kiezen voor een grens van 14 jaar, terwijl Jumbo en Plus vooral inzetten op bewustwording.

Is energiedrank 16+?

Soms moeten jongeren daar zelfs voor naar het ziekenhuis. Daarom is het beter als jongeren geen energy drink meer kunnen kopen, zeggen de deskundigen. Nu geldt er bij de meeste supermarkten geen leeftijdsgrens. Alleen bij Aldi en Lidl moet je 14 jaar zijn om energy drink te kopen.

Welke leeftijd AA Drink?

De leeftijdsgrens voor het kopen van energiedrankjes moet omhoog van 14 naar 18 jaar. De grens van 14 jaar, die nu vrijwel alleen wordt gehanteerd bij de supermarkten Lidl en Aldi, moet breder, vindt Foodwatch.

Wat is de gezondste energy drink?

Energiedranken zijn frisdranken met veel calorieën door de aanwezige suikers. Je krijgt er niet meer energie door, maar ze hebben wel een oppeppend effect, door onder andere de cafeïne die erin zit. Energiedranken zijn geen gezonde keus. Het is beter om ze niet of alleen bij uitzondering te drinken.

Wat kost een blikje energy drink?

Prijs vanaf € 0,45 per blikje.

Hebben ze bij de Lidl Monster Energy?

Lidl biedt naast de Monster energydrink een ruime collectie producten aan. Houd de wekelijkse Lidl Shop folder in de gaten om de beste aanbiedingen en acties te vinden.

Hoe duur is een flesje focus drink?

Focus Drink Boost Original 33 cl | €1.39 | DirckIII.

Waarom geen monster bij Jumbo?

Het Voedingscentrum adviseert kinderen onder de 13 jaar om geen energiedrank te drinken en jongeren boven de 13 jaar maximaal 1 blikje van 250ml per dag. Het merk Monster biedt enkel grote blikken van 500ml aan en om deze reden voeren we dit merk niet langer in ons assortiment.