Hoe vervoeg je plannen?

Hoe vervoeg je plannen?

ik plan , jij plant, wij plannen . ik plande, wij planden. ik heb gepland. het geplande reisje.

Is inplannen correct Nederlands?

Het woord inplannen staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.

Wat is inplannen?

Inplannen definities tijd enkelv.) Vervoegingen: heeft ingepland (volt. deelw.) 1) in een planning verwerken Voorbeelden: `een vergadering inplannen`, `op je werk…

Wat is het voltooid deelwoord van inplannen?

De verleden tijd van inplannen is ‘plande in’. Het voltooid deelwoord is ‘heeft ingepland’.

Wat is het voltooid deelwoord?

Het voltooid deelwoord is een vorm van het werkwoord. Voltooide deelwoorden maken deel uit van samengestelde werkwoordstijden. De voltooide tijd wordt gevormd door de persoonsvorm van het hulpwerkwoord hebben of zijn en het voltooid deelwoord van het hoofdwerkwoord.

Hoe leer je plannen en organiseren?

Bepaal je doelen/ kijk vooruit. Maak je doelen behapbaar. Bepaal je prioriteiten. Begin je dag altijd met een plan (eigenlijk is het nog mooier om de dag ervoor met een plan voor de volgende dag te eindigen).

Kan u mij of kunt u mij?

U kunt en u kan zijn allebei correct. In Nederland wordt u kan informeler en in geschreven taal minder verzorgd gevonden dan u kunt. In België wordt het gebruik van u kan niet als informeel beschouwd. Vergelijkbare werkwoorden zijn willen en zullen: u wilt / u wil, u zult / u zal.

Kan je mij of kun je mij?

Beide zijn goed, maar er is wel een zeker verschil in stijl. Het verschil zit ‘m in de stijl: je kan is informeler en meer spreektaal. Bij het schrijven kun je beter kiezen voor je kunt. Tegenwoordig kom je in teksten steeds vaker de informele vorm je kan tegen.

Kun je dit voor mij uitprinten?

Kun jij dit voor mij uitprinten? Hoewel het woord ‘uitprinten’ inmiddels zo vaak gebruikt is dat het bijna ingeburgerd is, is het eigenlijk een contaminatie. Het moet zijn ‘uitdraaien’, een inmiddels redelijk ouderwets woord, of ‘printen’. Edit: inmiddels is het woord ‘uitprinten’ volgens het Groene Boekje ook correct.

Is geupload?

Het correcte voltooid deelwoord van uploaden is geüpload. Uploaden is een onscheidbaar werkwoord. Het voorvoegsel ge- van het voltooid deelwoord wordt aan het begin van de werkwoordsvorm geplaatst. Als geüpload als bijvoeglijk naamwoord een buigings-e krijgt, is geüploade de correcte spelling.