Hoe werkt de recycling container van Nespresso?

Hoe werkt de recycling container van Nespresso?

Het recyclen van onze aluminium capsules is hier een belangrijk onderdeel van. Zo krijgt zowel de koffie als het omhulsel een tweede leven: onze koffie wordt omgezet in compost en biogas en de capsules worden omgesmolten tot nieuwe capsules en andere producten. Op deze manier gaat er niks verloren.

Waar kan ik Nespressocups inleveren?

Bestel gratis een recyclezak met je volgende bestelling. Bewaar de lege capsules in de recyclezak. Breng de volle recyclezak naar een Nespresso boutique, een verkooppunt of aan de bezorger (mits je bij Nespresso bestelt).

Waar kun je koffiecups inleveren?

Zo recycle je D.E koffiecups. Recycle jouw Douwe Egberts koffiecups! Lever je gebruikte D.E capsules in bij een van de 400 Blokker-filialen in Nederland of laat ze recyclen via het online TerraCycle®-programma.

Hoe worden Nespresso cups gerecycled?

Circulaire koffiecapsules Om de capsules te kunnen recyclen, ontwikkelde Nespresso een eigen recyclelijn in Nederland. Deze lijn heeft de capaciteit om 100 procent van de verkochte capsules te recyclen. Het aluminium wordt van de koffieresten gescheiden. De koffieresten worden omgezet in biobrandstof en compost.

Hoe vaak kun je aluminium capsules recyclen Nespresso?

Nespresso capsules zijn gemaakt van aluminium – het beste materiaal om de versheid en kwaliteit van onze Nespresso-koffiecapsules te beschermen, wat het extra voordeel heeft dat ze oneindig veel kunnen worden gerecycled.

Waar kan ik aluminium cups inleveren?

Blokker recycleprogramma: gooi jouw gebruikte cups niet weg. Klanten van Blokker kunnen hun gebruikte aluminium koffiecups laten recyclen. Heel simpel: je gooit jouw gebruikte koffiecups niet in de vuilnisbak, maar stopt ze in de recyclezak (verkrijgbaar bij Blokker) en levert ze in de winkel in.

Hoe aluminium cups recyclen?

De gebruikte cups stop je in de gratis recyclezak, die je inlevert bij jouw Blokker. En voor elke kilo ingeleverde cups doneren wij aan The Hunger Project, een wereldwijde organisatie die een eind wil maken aan honger in de wereld.

Is Nespresso van Douwe Egberts?

Maar met Douwe Egberts krijgt Nespresso in Nederland nu te maken met een concurrent van formaat, met een product dat n├│g een unieke kwaliteit van de Zwitserse pionier kopieert.

Hoe koffie capsules recycleren?

Lever de capsules in bij een van de recyclepunten. Breng ze naar de dichtstbijzijnde Nespresso-winkel of naar een van de DHL- of UPS-afhaalpunten. Je kunt een gevulde recyclezak meegeven aan de DHL-koerier, wanneer de bezorger de volgende bestelling aflevert.

Welke koffiecups zijn van aluminium?

Nespresso cups zijn gemaakt van aluminium, terwijl B-merk cups uit de supermarkt vaak van plastic zijn. De Nespresso cup en de machine zijn perfect op elkaar afgestemd zodat het apparaat de capsule goed kan openen en er koffie mee kan zetten. Zo heeft het materiaal van de cup precies de juiste vorm en dikte.