Hoe werkt Tikkie RegioBank?

Hoe werkt Tikkie RegioBank?

Via de Mobiel Bankieren app zakelijk. Ga naar uw overzicht en selecteer ‘Betaalverzoek’. Via Mijn RegioBank Zakelijk. Log in en klik op ‘Betaalverzoek’. Betaalverzoek aanmaken. Vul het bedrag en de omschrijving in. En kies uw rekening. Na opslaan kunt u het verzoek delen.

Welke banken werken met Tikkie?

Iedereen met een Nederlandse betaalrekening én een Nederlands, Belgisch of Duits mobiel nummer kan Tikkie gebruiken. Het maakt niet uit bij welke bank je zit. Je vrienden betalen altijd eenvoudig via hun eigen bank en iDEAL. Dit moet wel een Nederlandse bank zijn.

Hoe maak je een Tikkie aan?

Download de app als je Tikkie voor het eerst gebruikt. Maak via de ‘+’ een Tikkie aan. Kies hoeveel mensen je een Tikkie wilt sturen. Kies het bedrag dat je per persoon terugkrijgt. Geef aan waar je het geld voor terugvraagt. Kies de manier waarop je het Tikkie wilt versturen.

Hoe lang duurt het voor Tikkie op je rekening staat?

Biedt jouw bank Instant Payments aan, dan staat een betaling met Tikkie binnen 5 seconden op je rekening. Ook in het weekend en op feestdagen. Doet jouw bank nog niet mee? Dan staat het geld binnen 1 werkdag op je rekening.

Wat zijn de kosten van een Tikkie?

Tikkie is een gratis app voor iPhone en Android. Hiermee stuurt u makkelijk betaalverzoekjes naar familie of vrienden. De betaling verloopt via iDEAL en de eigen vertrouwde bank. De app is beschikbaar voor iedereen met een betaalrekening in Nederland.

Is een Tikkie altijd veilig?

Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt via iDEAL. Mensen ronden de betaling dus altijd af via de eigen bank. Daardoor is een Tikkie een heel veilige betaalmethode.

Wat is het verschil tussen een Tikkie en een betaalverzoek?

Tikkie is een gratis app waarmee gebruikers gemakkelijk geld terugvragen bij anderen. Bijvoorbeeld na een etentje met een groep of een uitstapje waarbij iemand (alle) kosten vooruit heeft betaald. Via de app maakt die persoon een betaalverzoek, ook wel een tikkie genoemd, voor het juiste bedrag.

Wat heb je nodig om een Tikkie te sturen?

Maak een nieuw betaalverzoek aan. Voer het bedrag in. Geef aan waarvoor je geld terugvraagt. Druk op ‘Deel via WhatsApp’ Selecteer een willekeurig contact en druk op ‘Stuur’ Je kunt het bericht nu kopiëren (Het bericht hoeft niet verstuurd te worden) Sluit Tikkie af en open vervolgens je mail.

Hoe werkt een Tikkie betalen?

De betaling loopt via iDEAL en uw eigen vertrouwde bank (Internetbankieren). Tikkie is een initiatief van ABN AMRO maar gratis te gebruiken voor klanten van alle Nederlandse banken. De ontvanger van een ‘Tikkie’ (zoals het betaalverzoek heet) hoeft de Tikkie app zelf niet te hebben.

Hoe kan ik een Tikkie op mijn telefoon zetten?

Tikkie is een gratis app voor zowel de iPhone als voor Android-toestellen. U kunt de app vinden in de App store of Google Play Store en vanaf daar downloaden. Uw vrienden en familie hoeven de Tikkie app niet geïnstalleerd te hebben om geld aan u te betalen.