Hoe zet je de spellingscontrole aan in Word?

Hoe zet je de spellingscontrole aan in Word?

Automatische spelling- en grammaticacontrole inschakelen (of uitschakelen) Klik in het Word-menu op Voorkeuren > Spelling en grammatica. Schakel in het dialoogvenster Spelling en grammatica onder Spelling het vakje Spelling controleren tijdens typen in of uit.

Waarom doet Word geen spellingscontrole?

Klik op het tabblad Bestand en klik vervolgens op Opties. Klik in het dialoogvenster Word-opties op Controle. Zorg ervoor dat het selectievakje Spelling controleren terwijl u typt is ingeschakeld in de sectie Tijdens het corrigeren van spelling en grammatica in Word.

Hoe controleer je een tekst?

Tip 1: ga iets anders doen. Je hebt de tekst vast al twintig keer van voor naar achter en van boven naar onder gelezen. Tip 3: print je tekst . Tip 4: verander de opmaak. Tip 5: dek de tekst af. Tip 6: lees je tekst hardop. Tip 7: controleer in rondes. Tip 8: Maak een veelgemaaktefoutenlijst.

Hoe krijg je editor op Word?

Kies Instellingen in het deelvenster Editor . Kies Instellingen in het dialoogvenster Opties voor Word , naast Grammatica & Verfijningen. Blader door de lijst met opties. Kies OK.

Waar klik je als je de Spelling wilt laten controleren?

Om de spellingscontrole dan te starten ga je naar het tabblad Controleren en klik je bij Controle op Spelling- en grammaticacontrole (sneltoets F7). Ook als je de automatische spellingscontrole in een van de andere programma’s uit hebt gezet, kun je op die manier toch de spelling laten controleren.

Hoe werkt controleren in Word?

Klik of tik aan het begin van het document. Selecteer op het tabblad BeoordelingWijzigingen bijhouden. Selecteer Accepteren of Weigeren. Herhaal dit totdat u alle wijzigingen in het document hebt gecontroleerd.

Hoe krijg ik mijn spellingscontrole terug?

Klik op Bestand > Opties > Controle, schakel het selectievakje Spelling controleren tijdens typen uit en klik op OK. Om de automatische spellingscontrole weer in te schakelen, herhaalt u de procedure en schakelt u het selectievakje Spelling controleren tijdens typen weer in.

Hoe zet je spellingscontrole aan bij Word Mac?

Spelling controleren: Kies ‘Wijzig’ > ‘Spelling en grammatica’ > ‘Controleer document nu’. Grammatica controleren: Kies ‘Wijzig’ > ‘Spelling en grammatica’ > ‘Controleer grammatica tegelijk met spelling’ (een vinkje geeft aan dat de functie is ingeschakeld).

Waarom wordt alles rood onderstreept?

De rode streep wordt getoond doordat er nog een wijziging in het document zit die geaccepteerd moet worden. Stap 1: Ga naar tabblad ‘Controleren’ en druk op ‘Accepteren’ (Word 2019). Stap 2: Klik op ‘Alle wijzigingen accepteren’.

Wat is een goede spellingscontrole?

Grammarly is één van de handigste spellingscontrole tools op het internet. Iedereen die Google Chrome gebruikt en veel teksten maakt, heeft de Grammarly plug-in voor Chrome wel een keertje uitgeprobeerd. De kans is groot dat je de tool op dit moment geïnstalleerd hebt op je internet browser.