Hoe ziet smegma er uit?

Hoe ziet smegma er uit?

Smegma is een stevige witte tot witgele kaasachtige riekende substantie, bestaande uit dode afgeschilferde epitheelcellen en neutrale lichaamsvetten aan de externe genitalia, bij mannen aan de binnenkant van het preputium van de penis, respectievelijk tussen preputium en glans (smegma preputiisebum preputii), bij de …

Wat zit er in smegma?

Smegma is talg (witte, vettige huidsmeer) en soms ook wat spermaresten die zich hebben opgehoopt onder de voorhuid bij de eikel. Smegma ontstaat als een jongen zijn piemel niet goed schoonhoudt. Dit kan jeuk, irritatie of een infectie veroorzaken.

Hoe maak je smegma schoon?

Voorhuid zachtjes naar achter halen, spoelen met lauw water, eventueel wegwrijven met washandje. Gewoon onder de douche je voorhuid naar achteren trekken. En het smegma met lauw warm water weg wassen. Absoluut geen zeep gebruiken.

Wat is de functie van smegma?

Smegma heeft een sterke karakteristieke geur en smaak, veroorzaakt door melkzuurbacteriën. Smegma komt niet alleen voor bij mensen maar bij alle mannelijke en vrouwelijke zoogdieren. De functie van smegma is het soepel houden van de huid en de eikel.

Wat als je eikel stinkt?

Vaak is een schimmel of bacterie de oorzaak. Soms een soa of een allergie. Spoel de eikel een paar keer per dag schoon met water (zonder zeep). Schuif daarbij de voorhuid naar achteren.

Wat gebeurt er als je je eikel niet wast?

Als je de eikel niet of te weinig wast, kan de smegma ophopen en aankoeken. Dit kan gaan jeuken en ontsteken. Soms lukt het niet om de voorhuid terug te schuiven. Dit kan komen doordat: De voorhuid is verkleefd.

Hoe ziet een gezonde eikel eruit?

De eikel heet niet voor niets zo, hij lijkt inderdaad enigszins op de vrucht van een eik. Evenals de penis, is de eikel voorzien van zwellichamen. De huid van de eikel is geen normale huid, zoals op de penis, maar slijmvlies. De urinebuis mondt in de eikel uit.

Kun je vaseline op je eikel smeren?

De huid van de eikel kan enkele weken gevoelig zijn. Dit kunt u verhelpen door de eikel met vaseline in te smeren. De eikel ‘went’ op den duur aan de nieuwe situatie.

Kan je je eikel met zeep wassen?

Tijdens het douchen kun je met de eikel schoonspoelen met lauw warm water. Gebruik geen zeep of shampoo je sekspartner kan hier een schimmel infectie van oplopen.

Is smegma ernstig?

Smegma is niet schadelijk en gemakkelijk, door goede persoonlijke hygiëne, te verhelpen. Over het algemeen is het dan ook niet nodig om naar de huisarts te gaan. Neem contact op met de huisarts: Wanneer het pijn doet om de voorhuid terug te trekken.