Hoeveel cous cous per persoon?

Hoeveel cous cous per persoon?

Gemiddeld 75 gram couscous p.p. Gemiddeld zit je met 75 gram couscous per persoon altijd goed. De couscous neemt tijdens het koken namelijk nog wat vocht op en is daarom een iets zwaarder als het op je bord ligt.

Hoeveel couscous heb ik nodig voor 4 personen?

Basisrecept couscous koken: Voor 2 personen: 125 gram couscous – 1,5 dl water of bouillon Voor 4 personen: 250 gram couscous – 3 dl. water of bouillon Voor 6 personen: 350 gram couscous – 5 dl. water of bouillon Doe de couscous in een grote kom.

Hoeveel water bij 200 gram couscous?

Couscous koken op de Westerse manier 100 gram couscous staat dus gelijk aan 100 ml water. 1 kilo couscous staat gelijk aan 1 liter water. Breng vervolgens het water zonder de couscous, maar met één theelepel zout en één eetlepel olijfolie aan de kook.

Is couscous goed voor om af te vallen?

Je kunt couscous perfect combineren met allerlei soorten groenten, ideaal wanneer je gezond wilt afvallen. Maar ook met kip, vlees, of vis kun je heerlijke maaltijden bereiden. Warm, of in een salade, de keuze is aan jou! Laat je inspireren door de onderstaande WW recepten met couscous.

Hoeveel ongekookte couscous?

Als je couscous eet, reken dan 75 gram ongekookte couscous per persoon.

Hoeveel water bij 80 gram couscous?

Om couscous te wellen moet je de hoeveelheden water en couscous goed afmeten: 1 deel water staat gelijk aan 1 deel (kokend) water.

Hoeveel water bij 300 gram Parelcouscous?

variatietipJe kunt ook 300 g gewone couscous gebruiken. Van parelcouscous gebruik je minder, omdat dit meer vocht opneemt. Schenk 325 ml kokend water over de couscous in een ruime kom en schep de tomatenpuree erdoor. Dek af en laat 10 min.

Hoe kan je het beste couscous opwarmen?

bewaartip:Je kunt de couscous 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Warm de couscous voor het serveren 2 min. op in de magnetron op 800 watt.

Hoe lang couscous laten staan?

Doe 100 ml water per persoon in een pan met deksel en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur als het water kookt en voeg 75 gram couscous per persoon toe. Roer even door en doe de deksel op de pan. Laat de couscous nu 5 minuten staan met de deksel op de pan.

Wat moet je doen als de couscous te nat is?

Laat een half uurtje zachtjes stoven en af en toe omscheppen. Eventueel 100 – 200 ml groentebouillon eraan toevoegen – en als het dan uiteindelijk te nat is binden met een eetlepel witte maïzena, dus pas op! Maak de couscous conform de instructies op de verpakking.