Hoeveel gas verbruik je in de winter?

Hoeveel gas verbruik je in de winter?

Hoeveel gas verbruiken we extra in een strenge winter? Alle huishoudens in Nederland samen verbruiken normaal gesproken ongeveer 40 tot 50 miljard m3 aardgas per jaar. Dat is iets minder dan een miljard m3 per week. Het grootste deel daarvan verbruiken we in de winter: twee miljard m3 per week.

Hoeveel kuub gas per dag is normaal?

Hoeveel gas verbruik je per dag? Een Nederlands huishouden verbruikt volgens Milieu Centraal elk jaar gemiddeld 1.239 kuub (m3) gas. Deel je dat door 365 dagen, dan verbruik je gemiddeld 3,39 m3 gas per dag. Een groot deel van je gasverbruik heeft te maken met verwarmen.

Hoeveel m3 gas per Graaddag is zuinig?

Gecorrigeerd voor weersinvloeden, is er door de energiebesparende maatregelen 35% minder energie gebruikt. Immers, 0,43 m3/graaddag komt overeen met 65% van 0,66 m3/graaddag, dus 35% (= 100 – 65) minder verbruik. Indien je geen rekening zou houden met de weersinvloeden dan zou je uitkomen op een besparing van 39%.

Hoeveel m3 gas verbruikt een CV ketel per dag?

Een Nederlands huishouden verbruikte in 2019 gemiddeld 1.239 kuub gas: per dag is dat 3,4 kuub. Uiteraard ligt het gemiddelde gasverbruik per dag in de winter hoger dan in de zomer, omdat de kachel dan vaak aanstaat. In de app van je energieleverancier zie je vaak na enkele dagen het verbruik op een specifieke dag.

Hoeveel m3 gas per jaar voor douchen?

Het gasverbruik bij douchen tijdens een gemiddelde douchebeurt van vijf minuten bedraagt 0,2 m³. Er is voor een douchebeurt van vijf minuten namelijk vijftig liter warm water nodig. Heb je een gezin en stapt iedereen dagelijks onder de douche dan loopt het gasverbruik al snel op.

Wat verbruikt veel gas?

Ongeveer 75% van het totale gasverbruik komt door de verwarming van het huis. De rest wordt verbruikt voor verwarming van het water in huis (20%) en voor koken (5%). Reden genoeg om eens kritisch naar het gasverbruik te kijken, want er valt veel te besparen op gas.

Hoe kan je gas verbruiken als je niet thuis bent?

De twee voornaamste gasverbruikers in de meeste huishoudens, zijn het gasfornuis en de cv-ketel, die zorgt voor de verwarming en warm water. Het spreekt voor zich dat je het gasfornuis uit zet als er niemand thuis is en de thermostaat van de verwarming laag of uit zet.

Hoeveel gas scheelt 1 graad?

Zet de thermostaat als je thuis bent één graad lager dan je gewend bent. Daarmee bespaar je gemiddeld 120 m3 gas per jaar (120 euro). Als je in huis bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg. Zet de thermostaat ’s nachts op 15 graden, daarmee bespaar je gemiddeld 125 m3 gas per jaar (125 euro).

Wat is normaal sluipverbruik?

Gemiddeld genomen is het sluipverbruik 450 kWh per jaar (opgave Milieu Centraal).

Hoe kan het dat ik s nachts gas verbruik?

De oorzaak van het stand-by gasverbruik. In de combiketel bevind zich een kleine hoeveelheid warm water (b.v. enkele liters) in de warmtewisselaar van het tapwater circuit. Deze hoeveelheid water wordt constant op temperatuur gehouden (b.v. op 60°C). Hierdoor kunnen we snel beschikken over warm tapwater.