Hoeveel grades zijn er in Amerika?

Hoeveel grades zijn er in Amerika?

Van Freshman tot Senior 9th Grade: Freshman (14-15 jaar) 10th Grade: Sophomore (15-16 jaar) 11th Grade: Junior (16-17 jaar) 12th Grade: Senior (17-18 jaar)

Wat is 8th grade in het Nederlands?

De eigth grade is in Nederland de tweede klas van de Middelbare school.

Wat is groep 7 in Amerika?

Daarna heb je de middle school voor nog vier jaar, 5-8 grade. Dat is groep 7 t/m klas 2 bij ons. De middle school werkt een beetje hetzelfde als de high school en de middelbare school bij ons. Verschillende lokalen met verschillende leraren.

Wat is 5 havo in Amerika?

Grade 10 (Sophomore) – 4e middelbaar. Grade 11 (Junior) – 5e middelbaar. Grade 12 (Senior) – 6e middelbaar.

Hoe oud ben je in 9 grade?

Middle School leeftijd 10 -13 jaar (grades 5 – 8) High School leeftijd 14 -18 jaar (grades 9 -12).

Wat is VWO in Amerika?

Vwo-niveau High School Diploma.

Wat is Grade 4?

behalve op de Vrije School in Nederland, daar doen ze precies hetzelfde als in Amerika, ze tellen namelijk gewoon door 1e t/m de 12e klas. Maar op de gewone scholen in Nederland zijn de first, second and third grade de z.g. ‘onderbouw’, en de fourth, fifth, sixth grades de ‘bovenbouw’.

Wat is klas 1 in Amerika?

Na de ‘kindergarten’ beginnen Amerikaanse kids op vijfjarige leeftijd in ‘first grade’. Dit gaat door tot het laatste jaar van High School, oftewel ’12th grade’. Grade 1-5 (tot ±10 jaar) is samen de basisschool (elementary school).

Wat is het 2de middelbaar in Amerika?

De Amerikaanse middelbare school wordt high school genoemd en is meestal opgedeeld in een junior high of middle school (te vergelijken met middenschool of onderbouw) en een senior high (de bovenbouw). Er is weinig differentiatie zoals in Europa gebruikelijk is.

Hoe noem je HBO in Amerika?

Een Amerikaans college valt te vergelijken met een hogeschool in Nederland of België, al bewegen bepaalde grotere colleges zich meer op het niveau van dat van de universiteit.