Hoeveel is 1 broccoli?

Hoeveel is 1 broccoli?

Een gemiddelde broccoli weegt zo’n 240 gram, na het verwijderen van de niet-eetbare delen.

Hoeveel gram bloemkool voor 1 persoon?

Gebruik 300-375 gram bloemkool per persoon om na het schoonmaken en bereiden 250 gram bloemkool over te houden. Verwijder de bladeren en snijd de onderkant eraf. Ook de stronken kun je opeten. Deze zijn prima te gebruiken in bijvoorbeeld soep.

Hoeveel gram is een kleine broccoli?

Het gewicht van broccoli kan variëren van 350 gram tot meer dan 500 gram. De markt bepaalt altijd het gewenste gewicht van de kroppen broccoli. De gemiddelde grote broccolikop weegt 0,5 kg en de kleine kop weegt normaal ongeveer 0,35 kg.

Hoeveel gram rauwe groente per persoon?

Het advies is om dagelijks minimaal 250 gram groente per dag te eten. Voor de 250 gram tellen de groente zoals je het eet, dus bijvoorbeeld rauw of gekookt. Kijk ook hoeveel ongekookte groente je nodig hebt voor 250 gram klaargemaakte groente.

Hoeveel gram ongekookte groente per persoon?

Het belangrijkste is dat je gevarieerd eet. Kies voor allerlei soorten groenten en zowel rauw als bereid. Dan blijft 250 gram gemiddeld genomen voldoende. Wil je weten hoeveel rauwe groente je nodig hebt om aan je dagelijkse 250 gram te komen van de bereide variant?

Hoeveel gram is 1 portie broccoli?

Reken ongeveer 350 gram broccoli per persoon voor 250 gram op je bord.

Hoeveel is 250 gram broccoli?

Handig om te onthouden: 250 gram groente komt overeen met ongeveer 5 opscheplepels. In de groentedatabase van het Voedingscentrum kun je alle groentes opzoeken.

Hoeveel broccoli voor 9 personen?

Reken 250 à 300 gram broccoli per persoon. Verdeel de broccoli in roosjes, daarnaast zijn ook de broccolistelen prima eetbaar. Laat broccoli circa 3 à 5 minuten koken. Langer is mogelijk, maar resulteert al snel in (te) zachte broccoli.

Wat is gezonder bloemkool of broccoli?

Bloemkool en broccoli zijn dus beide erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel gezonde voedingstoffen. Toch is broccoli net wat gezonder dan bloemkool, het bevat namelijk meer calcium, vezels en vitamine K. Een extra voordeel van broccoli is dat het goed is voor het geheugen.

Hoeveel bloemkool voor 3 personen?

Tip. Reken 300-350 gram bloemkool per persoon voor 250 gram op je bord. Vaak betekent dat een middelgrote bloemkool voor 2 personen.