Hoeveel procent btw zit er op medicijnen?

Hoeveel procent btw zit er op medicijnen?

Een geneesmiddel valt onder het 9%-tarief als voor het middel een handelsvergunning is afgegeven op basis van de Geneesmiddelenwet. Het 9%-tarief geldt ook voor homeopathische geneesmiddelen en kruidengeneesmiddelen waarvoor een handelsvergunning is afgegeven.

Wat valt er onder 9% btw?

Leveringen en diensten die belast zijn met een laag tarief, vallen onder het btw-tarief in Nederland van 9%. Onder dit tarief vallen de volgende goederen: voedingsmiddelen, water, agrarische goederen, geneesmiddelen, hulpmiddelen, kunst, verzamelvoorwerpen, antiek, boeken en periodieken.

Wat is 21% btw?

21% btw. Het algemene btw-tarief van 21% geldt voor alle producten en diensten die niet zijn vrijgesteld, en die niet onder het 9%-tarief of het 0%-tarief vallen.

Hoeveel btw tarieven zijn er?

Zoals in de inleiding al genoemd, zijn er in Nederland drie soorten btw-tarieven: 21%, 9% en 0%. Het algemene en meest voorkomende btw-tarief is 21%. Dit wordt ook wel het hoge btw-tarief genoemd. 9% is het lage btw-tarief en is op veel minder producten en diensten van toepassing.

Waar zit 6% btw op?

Het verlaagde tarief geldt voor producten en diensten waarvan de overheid vindt dat ze voor zoveel mogelijk mensen betaalbaar moeten zijn, zoals medicijnen of eten. Bij andere zaken wil de overheid aanschaf stimuleren, zoals kunst. In al die gevallen geldt dus het lage tarief.

Wat heeft 6% btw?

6% voor basisproducten Het gaat bijvoorbeeld om levensnoodzakelijke middelen (vlees, vis, zuivel, groenten, …) en landbouwdiensten. Verder is dit tarief van toepassing op tijdschriften, geneesmiddelen, personenvervoer, hotels, bloemen, verbouwingswerken aan gebouwen ouder dan 10 jaar enzovoort.

Hoeveel btw op chips?

21% voor kant-en-klare snacks (bv. chips, worstjes, suikerwafels) en andere voedingsproducten zonder bereiding