Hoeveel spelers Kolonisten van Catan?

Hoeveel spelers Kolonisten van Catan?

Catan, tot 2014 De kolonisten van Catan, is een bordspel voor 3 tot 6 spelers, bedacht door Klaus Teuber en uitgebracht in 1995. Het origineel werd uitgebracht in Duitsland door Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. onder de naam Die Siedler von Catan.

Hoe werkt het spel Kolonisten van Catan?

Elke speler start het spel met twee dorpen in zijn bezit. Deze dorpen beschikken over heuvels, bossen, akkers en ga zo maar even door. Door met de dobbelstenen te gooien zal bekend worden welke grondstoffen de spelers mogen ontvangen. Vervolgens kan er gehandeld worden tussen de medespelers of met de bank.

Is Catan leuk?

Een aanrader! Wij gaan zelf overigens de reguliere versie(s) aanschaffen. Het juniorspel is een leuk opstapje om het principe van de Kolonisten onder de knie te krijgen. Als je zelf van Catan houd en je kids zijn vrij bijdehand, dan zou ik aanraden om deze versie met een aantal andere gezinnen samen te kopen.

Hoeveel straten moeten tussen de dorpen Catan?

De struikrover (zwarte pion) wordt in het midden van het speelbord geplaatst. Nadat het speelbord is opgesteld, kiest elke speler een kleur en krijgt 5 dorpen, 4 steden en 15 straten in diezelfde kleur. Op de overzichtskaart staat aangegeven welke grondstoffen nodig zijn voor elke nederzetting.

Hoe speel je Kolonisten van Catan kaartspel?

Catan ‘Het Snelle Kaartspel’ kun je met 2 tot 4 spelers spelen. Bouw straten, dorpen, steden, stadsuitbreidingen en er zijn ook ridders die je kunt inzetten. Ruil met elkaar of met de markt en de gedekte stapel. Maar als je straten en ridders niet beschermd zijn, kunnen deze worden afgepakt door andere spelers.

Welke Catan spellen zijn er?

Catan De Zeevaarders. Catan Steden & Ridders. Catan Kooplieden & Barbaren. Catan Piraten & Ontdekkers. Catan Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers. Catan De Legende van de Zeerovers. Catan De Legende van de Veroveraars.

Hoeveel kaarten Catan?

Spelmateriaal: 37 kartonnen zeshoekige tegels met verschillende landschappen en water. Verder zijn er 95 grondstoffen-kaartjes verdeeld over 6 verschillende grondstoffen, 25 ontwikkelingskaarten, 4 informatiekaarten, 2 speciale kaarten en voor elke speler 15 houten straten, 5 houten dorpjes en 4 houten steden.

Waarom staan er letters op fiches Catan?

Er kunnen ook meer of minder letters voor grondstoffen voorkomen ten opzichte van het originele spel. De functie moet de letter van de grondstof teruggeven die het minste kans maakt om iets op te leveren.

Waarom heet Kolonisten van Catan?

Het bekende spel ‘Kolonisten van Catan’ is veranderd van naam en heet alleen nog maar ‘Catan’. Dit omdat het woord ‘kolonisten’ een nare bijsmaak zou hebben, schrijft het AD vandaag. Op sociale media wordt verhit gereageerd op die verandering.

Wat is een leuk spel voor 2 personen?

Schotten Totten | 2 spelers | 30 minuten. Patchwork | 2 spelers | 30 minuten. Catan kaartspel | 2 spelers | 60 minuten. Saboteur Het Duel | 2 spelers | 30 minuten. Hive | 2 spelers | 30 minuten. Port Royal | 2 -5 spelers| 20 minuten.