Is een Mazda CX-5 een goede auto?

Is een Mazda CX-5 een goede auto?

De Mazda CX-5 is zo betrouwbaar als je maar van een Japanse auto mag verwachten. Er is één kleinigheid waarvoor de Wegenwacht wel eens wordt ingeschakeld. Het massacontact tussen de accu en de carrosserie kan wel eens slecht contact maken, of zelfs los raken.

Wat is de grootste Mazda?

De Mazda CX-5 is de grootste crossover van Mazda. De Mazda CX-3 en CX-30 zijn ongeveer even hoog, maar de CX-5 is 15 centimeter hoger. Dat maakt het eigenlijk een crossover SUV.

Is de Mazda CX-5 een goede caravantrekker?

De Mazda CX-5 is met zijn trekkracht (minimaal 1.800, tot 2.100 kg) de ideale caravanstrekker. Daarnaast is de CX-5 op meerdere fronten hoog: hij heeft een hoge instap, hoge trekkracht dus en een hoog afwerkingsniveau. Maar het zijn de rijeigenschappen die hem écht naar grote hoogte brengen.

Is Mazda een goed automerk?

Met een rapportcijfer van 8,5 staat Mazda in de top 3 van betrouwbaarste automerken van Nederland. Het jaarlijkse automankementenonderzoek van de Consumentenbond is een online enquête onder eigenaren (leden en niet-leden) van personenauto’s van maximaal tien jaar oud.

Waarom Mazda CX-5?

Wat zijn de voordelen van de Mazda CX-5 (2022)? Met de CX-5 reden we al regelmatig. Niet alleen het minimalistische design kon ons altijd bekoren, ook voor het verbruik, het comfort en de rijeigenschappen noteerden we doorgaans veel meer plussen dan minnen in ons opschrijfboekje. Ook nu is het weer raak.

Heeft een Mazda CX 5 een turbo?

Tien jaar later is de Mazda CX-5 een van de weinige overgebleven SUV’s zonder turbomotor in Europa.

Wat is de kogeldruk van een Mazda CX 5?

Goede belading met ongeveer 75 kg kogeldruk zijn voor deze combinatie belangrijk voor een veilig weggedrag.

Hoeveel verbruikt een Hyundai Tucson?

Verbruik. Na 670 testkilometers noteert de boordcomputer van de HYUNDAI Tucson HEV een gemiddeld verbruik van 5,0 l/100 km. Het berekend verbruik komt neer op 5,2 l/100 km. Met dit cijfer komen we net onder het gecombineerde WLTP-gemiddelde van 5,7 l/100 km.

Waar wordt de Mazda CX-5 gemaakt?

De Mazda CX-5 wordt gebouwd in Hiroshima in Japan.

Wat weegt een Mazda cx5?

Wat is het gewicht van de Mazda CX-5? De lichtste versie van de nieuwe Mazda CX-5 weegt 1.443 kilogram. Het leeggewicht van de zwaarste uitvoering CX-5 bedraagt 1.575 kilogram.