Is Griekenland nog code oranje?

Is Griekenland nog code oranje?

De kleurcode van het reisadvies voor Griekenland is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Lees meer over de inreisvoorwaarden en coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.

Welke kleur Griekse eilanden?

Actuele informatie Griekenland Er gelden geen inreisvoorwaarden meer en de kleurcode voor het hele land, inclusief alle eilanden, is groen. Dit betekent dat je weer fijn op vakantie kan gaan naar Griekenland.

Welke delen van Griekenland zijn rood?

In Griekenland gaat het om de Zuid-Egeïsche Eilanden, West-Macedonië, Epirus, Thessalië, de Ionische Eilanden, West-Griekenland en de Peloponnesos. Attica en Kreta gaan zelfs van oranje naar rood.

Kan je naar Griekenland zonder vaccinatie?

Voor Griekenland zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. Een advies voor onderstaande vaccinaties is afhankelijk van verblijfsduur, reis- en verblijfsomstandigheden.

Welke eilanden zijn geel in Griekenland?

Per 6 augustus 2021 is het reisadvies voor Griekenland geel, alleen de Noord-Egeïsche eilanden zijn groen. Code geel betekent dat je kunt reizen, maar dat er nog wel gezondheidsrisico’s zijn door COVID-19.

Is Kreta veilig voor vakantie?

Veiligheid. Kreta is een erg veilig eiland, maar waar je wel rekening mee moet houden is dat het een toeristische bestemming is. Hoewel het er over het algemeen veiliger is dan in Nederland kan er wel veel worden gestolen op plekken waar toeristen zijn.

Is Corfu geel?

Vanaf 8 augustus zijn dus alle Griekse bestemmingen geel. Dit betekent dat je vrij kunt reizen naar deze Griekse bestemmingen vanuit Nederland. Het gaat hier om vakantiebestemmingen als Corfu, Kos, Rhodos en Zakynthos.

Welke Griekse eilanden zijn groen?

De Ionische Eilanden Deze groep eilanden bestaat uit: Corfu, Kefalonia, Lefkas en Zakynthos. Ze worden ook wel de groene eilanden genoemd vanwege hun schitterende natuur. Echter voor zoveel groen heb je natuurlijk regen nodig. Er valt dan ook meer neerslag op deze eilanden dan andere Griekse eilanden.

Is Kefalonia geel?

Top-10 Code Geel bestemmingen. Kefalonia. Sardinië Menorca.

Kunnen Nederlanders naar Griekenland?

Voor heel Griekenland geldt de code groen. Het reisadvies Griekenland is dan ook positief. Dit betekent dit dat er op dit moment geen inreisvoorwaarden voor Griekenland gelden en er in heel Griekenland vakantiereizen mogelijk zijn. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die van Nederland.