Is miezer regen?

Is miezer regen?

Motregen is een neerslagsoort in de vorm van regen waarbij de waterdruppels een kleinere diameter hebben dan 0,5 mm. Motregen wordt ook wel miezerregen genoemd. Motregen is te klein om te worden gedetecteerd door een normale buien radar.

Hoeveel mm regen is motregen?

Motregen bestaat uit zeer fijne regendruppels, die kleiner zijn dan 0.5 mm. Ze vallen uit gelaagde bewolking. Dat is bewolking die zich over een groot gebied heeft uitgestrekt. Er valt per uur niet meer dan 1 liter per vierkante meter.

Welke app geeft motregen aan?

In de Buienradar-app vind je een 2-uurs-, 3-uurs- en 24-uursverwachting. Met een grafiek zie je bovendien hoeveel regen je precies kunt verwachten. Daarnaast vind je in de app aparte ‘radars’ voor sneeuw, onweer, motregen en zelfs hooikoorts met de pollenradar.

Waarom noemen ze het motregen?

Dit woordje mot komt uit het Middelrijns. Het betekent nevel. De regen is niet grof maar zo fijn dat het wel nevel lijkt.

Wat is een miezer?

Regenen = 1) Als regen neervallen 2) Druppelen 3) Gieten 4) Gutsen 5) In druppels neervallen 6) In grote hoeveelheden neervallen 7) In grote massa neervallen 8) In grote menigte neervallen 9) MaJemen 10) miezeren 11) Overvloedige neers…

Hoe ziet motregen eruit?

Motregen is regen met waterdruppels kleiner dan een halve millimeter. Motregen valt meestal uit een grijs, laaghangend wolkendek (tot twee kilometer hoogte) met wolken die niet erg ‘hoog’ zijn. Vallende druppels krijgen zo niet veel kans om aan te groeien tot grotere.

Is 10 mm neerslag veel?

Een liter water, uitgespreid over een opperv1ak van 1 vierkante meter geeft een laagje van 1 mm dikte. Een gewone bui geeft ongeveer 1 tot 3 mm, flinke buien 3 tot 10 mm en zware buien nog meer dan 10 mm.

Is 6 mm neerslag veel?

Een natte dag is een dag met binnen een etmaal een hoeveelheid van 10 millimeter of meer. Een jaar telt landelijk gemiddeld 22 natte dagen. Om van een dag met zware regen te spreken moet er op minstens één van de officiële weerstations 50 millimeter of meer zijn gevallen.

Wat betekent 70% kans op regen?

Kans op regen Wel is het een aanduiding dat er minstens 0,3 mm regen valt. Dat is hetzelfde als 0,3 liter water per vierkante meter. Voorbeeld: Als in jouw buurt 30% kans op regen is, is er een 30% kans dat er op de dag (in 24 uur) 0,3 liter regen per vierkante meter valt. Dus is er 70% kans dat er geen regen valt.

Wat is de beste gratis weer app?

Weeronline Ook Weeronline is een bekende naam van Nederlandse bodem. De app ziet er prachtig uit en de belangrijkste informatie, zoals de temperatuur, (14-daagse) weersverwachting en de buienradar zitten in de gratis versie.