Is studenten ov geldig in vakanties?

Is studenten ov geldig in vakanties?

Over het algemeen geldt, dat je als trotse bezitter van een studenten ov met weekabonnement je ook tijdens de vakanties gratis kunt reizen. Er is echter een uitzondering op de regel en dat is de zomervakantie. Gedurende deze periode reis je dus niet gratis, maar op saldo. Toch hoef je niet de volle pond te betalen.

Welke periode geen studenten ov?

van vrijdag 12.00 tot maandag 04.00 uur. op feestdagen 04.00 uur tot 04.00 uur de volgende dag. vanaf 12.00 uur op de donderdag vóór Goede Vrijdag, de dag vóór Koningsdag, de dag vóór Bevrijdingsdag en de woensdag vóór Hemelvaart.

Doet de studenten ov het in de kerstvakantie?

Heb je een weekabonnement op je studenten ov staan? Dan reis je normaal gesproken doordeweeks gratis met het openbaar vervoer. Ook tijdens de kerstvakantie reis je met een weekabonnement doordeweeks gratis, gewoon zoals je gewend bent. Wel moet je rekening houden met de feestdagen tijdens de kerstvakantie.

Welke datum gaat studenten ov in?

U kunt reizen met het studentenreisproduct vanaf het moment dat u staat ingeschreven. Dit is meestal vanaf 1 augustus op het mbo en vanaf 1 september voor hbo en universiteit. Kijk in Mijn DUO vanaf wanneer u het studentenreisproduct kunt ophalen bij een ophaalautomaat Link opent externe pagina .

Is ov gratis in de herfstvakantie?

Tijdens de herfstvakantie reis je gewoon met je studentenreisproduct zoals je gewend bent. Er zijn tijdens de herfstvakantie geen feestdagen en dus geen uitzonderingen op de geldigheid van je studentenreisproduct.

Welke dagen reis je niet gratis met studenten ov?

van vrijdag 12.00 tot maandag 04.00 uur. op feestdagen 04.00 uur tot 04.00 uur de volgende dag. vanaf 12.00 uur op de donderdag vóór Goede Vrijdag, de dag vóór Koningsdag, de dag vóór Bevrijdingsdag en de woensdag vóór Hemelvaart.

Hoe lang gratis reizen student?

De vergoedingen voor een studentenreisproduct staan op de website van DUO. Het reisproduct geldt voor de officiële duur van de opleiding + 1 jaar. Studenten die een opleiding volgen van 4 jaar, kunnen dus 5 jaar vrij of met korting in het openbaar vervoer reizen.

Welke dagen gratis reizen OV chipkaart?

Het gratis reizen gaat in op vrijdagmiddag 12.00 uur en eindigt op maandag 04.00 uur. Op feestdagen reis je gratis vanaf 04.00 uur tot 04.00 uur de dag erna. De dag voor Koningsdag, de dag voor Bevrijdingsdag en de woensdag voor Hemelvaart zijn uitzonderingen. Op deze dagen reis je vanaf 12.00 uur gratis.

Hoe lang is OV geldig na afstuderen?

Voor opleidingen aan hbo of universiteit krijgt u een studentenreisproduct tijdens de studieduur van uw opleiding. Doet u langer over uw opleiding, dan krijgt u nog maximaal 1 jaar een studentenreisproduct. Doet u een 4-jarige opleiding, dan kunt u dus maximaal 5 jaar reizen met uw studentenreisproduct.

Hoe reis je met 40 korting studenten OV?

Je kunt met je Studentenreisproduct maximaal 3 anderen voor 40% korting met je mee laten reizen in de daluren. De daluren zijn de tijden buiten de spits. Je meereizende vrienden of familie zetten Samenreiskorting op hun OV-chipkaart bij een NS-kaartautomaat.