Kan een afgebroken vulling kwaad?

Kan een afgebroken vulling kwaad?

Als uw kies afgebroken is, of uw vulling, dan hoeft u niet met spoed naar de tandarts. Dat moet wel bij extreme gevoeligheid en kloppingen. Als een stuk vulling of kies afbreekt, kan dit een vervelende scherpe rand opleveren en een verhoogde gevoeligheid.

Waarom vallen mijn vullingen eruit?

Bijna in alle gevallen is het uitvallen van een vulling of kroon te wijten aan bepaalde ‘ongelukjes’. Dit kan gebeuren als u op iets keihard bijt, waardoor uw vulling of kroon los komt te zitten en zelfs kan uitvallen.

Wat als een kies niet meer gevuld kan worden?

Afgebroken kies of tand herstellen met een kroon De tandarts zal een kroon adviseren wanneer het vullen niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld bij een tand die te ver is afgebroken of door tandbederf. Door het plaatsen van een kroon krijgt het gebit de oorspronkelijk vorm weer terug.

Hoe lang blijft een witte vulling goed?

Een witte vulling kan jaren meegaan. Maar zoals vele dingen is de levensduur afhankelijk van allerlei factoren, zoals de mondhygiëne, eet- en drinkpatroon en in hoeverre de kiezen tegen de vulling aankomen. Al deze zaken kunnen zorgen voor snellere slijtage van de vulling.

Wat moet je doen als je vulling eruit is?

Als de vulling eruit valt, dan kun je proberen het gat dicht te stoppen met een klein stukje tandtechnische was of tandheelkundig cement. Maak zo snel mogelijk een afspraak met je tandarts en neem je vulling mee, als je die kunt vinden.

Wat te doen bij afgebroken vulling?

Een kapotte vulling of losse kroon of brug moet je altijd tijdig door je tandarts laten repareren. Ook als je kunstgebit is gebroken, moet je altijd je tandarts raadplegen.

Is het pijnlijk om vullingen te vervangen?

Tandartsen krijgen dan ook vaak het verzoek de oude amalgaam vullingen en composietvullingen te vervangen. Soms zien patiënten op tegen zo’n behandeling in verband met de verwachte pijn. Met een verdoving is de behandeling echter geheel pijnloos en vaak kunnen deze vullingen zelfs vervangen worden zonder verdoving.

Wat gebeurt er als je een gaatje niet behandeld?

Als gaatjes niet of te laat behandeld worden kunnen aangetaste tanden dermate slecht worden dat ze (telkens) afbreken en zelfs op den duur verwijderd moeten worden. Ook is het mogelijk dat de gevoelige zenuwen in de tand afsterven of dat de wortelpunten gaan ontsteken.

Heb je garantie op een vulling?

Tandarts heeft inspanningsverplichting Maar ze zijn niet verantwoordelijk voor het resultaat. Dit omdat elk gebit anders is en het resultaat daardoor ook per persoon kan verschillen. Je hebt dus in principe geen garantie op een behandeling zoals vullingen, reinigen en wortelkanaalbehandelingen.

Hoe voelt een lekkende vulling?

tandbederf, een lekkende vulling of een val dan zal er pijn kunnen ontstaan. In het begin is de pijn vaak mild en van korte duur