Kan een airco buitenunit op zolder?

Kan een airco buitenunit op zolder?

Voor de zolder is een split-aircosysteem perfect. Je hebt maar één binnenunit nodig ( indien koelvermogen dit aankan ) en de buitenunit kan net onder het dak tegen de buitengevel geplaatst worden of op het dak zelf gemonteerd worden.

Kun je een airco buitenunit binnen plaatsen?

Kun je een buitenunit airco binnen plaatsen? Bij voorkeur niet. Zoals je onder het vorige kopje ‘Waar de airco buitenunit plaatsen? ‘ kunt lezen moet de buitenunit genoeg ruimte en frisse lucht hebben om goed te functioneren.

Hoeveel geluid maakt een buitenunit van een airco?

De meeste klachten over het geluid van een airconditioning komen van de buitenunit. Buren klagen over te veel geluid of de bewoners zelf ervaren hinder van de unit wanneer zij bijvoorbeeld in de tuin zitten. De nieuwste airco’s worden gelukkig steeds stiller en produceren vaak maximaal 50dB(A) aan geluid.

Kan een airco op een schuin dak?

Heb je geen ruimte in de tuin of aan de gevel, maar wil je toch graag een airco? Dan kun je (de buitenunit van) een airco ook op een schuin dak plaatsen.

Waar plaats je de buitenunit airco?

Voor de optimale werking is het aan te raden om de buitenunit in de schaduw te plaatsen. Wanneer de buitenunit in de volle zon staat, zal het langer duren voordat er koude lucht de woning ingaat. Ook is het goed om rekening met de buren te houden, de buitenunit zal namelijk geluid maken.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een airco?

Een airco met vier units Als we uitgaan van een airco met 4 units kun je voor een gemiddeld huishouden een prettig binnenklimaat creëren. Een airco met 4 units heeft normaal gesproken een gebruik van ongeveer 3000 kWh per jaar. Je hebt in dit geval 11 zonnepanelen nodig om alle energie op te kunnen wekken.

Heeft binnenunit airco afvoer nodig?

Anders dan een ventilator of aircooler (luchtkoeler) komt een airco altijd met een afvoerslang en is deze bedoelt om vocht en warmte naar buiten te leiden.

Heb ik een aparte groep nodig voor airco?

Voor de meeste single-split airco units is een extra groep niet nodig. Als je kiest voor een multi-split airco unit wordt een aparte groep in de meterkast aangeraden.

Hoe ver moet een airco van de buren hangen?

Afstand: door afstand tussen de buitenunit en de perceelgrens zwakt het geluid af. Een airco mag dus meer geluid veroorzaken, maar dan moet de buitenunit wel op 3,5 meter afstand van de perceelgrens geplaatst worden.

Hebben buren last van airco?

Ervaar je overlast van de warmtepomp of airco van je buren? Dan adviseer ik je om eerst hierover met je buren in gesprek te gaan. Je kunt bijvoorbeeld vragen of jouw buren bereid zijn om isolerende maatregelen te nemen. Mocht het gesprek op niets uitlopen, dan kun je een verzoek tot handhaving indienen bij de gemeente.