Kan ik bij IKEA ruilen zonder bon?

Kan ik bij IKEA ruilen zonder bon?

Ik heb spijt van mijn aankoop Ook dan zal de verkoper naar de aankoopbon of pakbon vragen. Hebt u die niet meer, dan hoeft hij het product niet terug te nemen of te ruilen. Ook niet als u op een andere manier bewijst dat u het product bij die winkel hebt gekocht. De reden hiervoor is dat ruilen geen recht is.

Hoe werkt retourneren bij IKEA?

Bij IKEA is retourneren eenvoudig. Je hebt 365 dagen de tijd om te ruilen, ongeacht of het product ongeopend, geopend of gemonteerd is. Je kan je product retourneren in iedere IKEA winkel, ook als de aankoop in een andere IKEA winkel of op IKEA.be gebeurd is.

Hoe lang mag je ruilen bij IKEA?

Je hebt altijd 365 dagen om je producten terug te brengen of te ruilen. Als je IKEA Family lid bent, mag je zelfs onbeperkt terugbrengen of ruilen. Ruilen en retourneren kan bij alle IKEA vestigingen en online.

Hoe matras terugbrengen IKEA?

Omruilen. Heb je je matras in één van onze vestigingen gekocht en wil je gebruikmaken van deze mogelijkheid? Neem dan je matras en de kassabon mee naar het woonwarenhuis en maak, samen met één van onze medewerkers, de keuze voor een nieuwe. Eventuele transportkosten zijn voor eigen rekening.

Is een bon verplicht?

Omdat je administratie de basis is voor de belastingaangiften die je als ondernemer moet doen, wil de Belastingdienst die ook snel en goed kunnen controleren. Je bent dus verplicht de boekhouding, bonnen, facturen, agenda’s, kilometerregistraties, etc. die fiscaal van belang kunnen zijn gedurende zeven jaar te bewaren.

Is bankafschrift voldoende voor garantie?

Een kassabon is niet altijd nodig. Je moet wel bewijzen dat je het product in de betreffende winkel hebt gekocht. Dat kan bijvoorbeeld ook door een bankafschrift. Of met een verklaring van een winkelmedewerker.

Kan je ruilen bij IKEA?

Je kan je online bestelling bij ons binnen 365 dagen terugsturen of terugbrengen naar de vestiging. Als je IKEA Family lid bent, mag je zelfs onbeperkt terugbrengen of terugsturen. Werd je bestelling met pakket geleverd? Via het retourformulier op onze website kan je je bestelling makkelijk terugsturen.

Hoe snel geld terug IKEA?

Als je een product terugbrengt of je bestelling annuleert, krijg je het aankoopbedrag terug via de betaalwijze waarmee je hebt betaald. Dit kan tot 2 weken duren.

Wat gebeurt er met retouren?

„De artikelen die niet worden verkocht, bijvoorbeeld als het seizoen voorbij is en het weer zich anders heeft gedragen dan de tendens, gaan terug naar de leverancier of door naar opkopers. Onze opkopers verkopen de producten veelal in een outlet. Artikelen die niet meer te verkopen zijn, gaan naar een goed doel.”

Welke IKEA producten kan je terug inleveren bij IKEA?

Geopende IKEA producten retourneren Wij vinden dat iedereen elk product moet kunnen testen, dus nemen wij geopende producten binnen 365 dagen terug – zelfs gemonteerde producten. Toon ons je aankoopbewijs om je aankoop volledig terugbetaald te krijgen.