Kan ik weer alcohol kopen na 8 uur?

Kan ik weer alcohol kopen na 8 uur?

Reacties. Nee, dat is niet meer van toepassing. Sinds 26 januari 2022 mogen winkels open blijven tot 22.00 uur.

Wat zijn de versoepelingen van 5 juni?

Dit verandert er op zaterdag 5 juni: Het maximaal aantal mensen dat thuis kan worden ontvangen gaat van twee naar vier. De maximale groepsgrootte buiten gaat van twee naar vier. Culturele instellingen zoals musea en bioscopen kunnen weer open. Restaurants en cafés mogen ook binnen weer mensen ontvangen.

Wat waren de maatregelen in juni 2021?

Zonder beperkingen in de groepsgrootte, zonder verplichte sluitingstijden, zonder een verbod op alcoholverkoop na een bepaalde tijd, binnen én buiten, en vooral ook: zonder advies over het aantal gasten thuis en zonder mondkapjesplicht in winkels en andere publiek toegankelijke ruimtes.

Hoeveel mensen in restaurant vanaf 5 juni?

Horeca open van 6.00 uur tot 22.00 uur en max. 4 personen (excl. kinderen t/m 12 jaar) of 1 huishouden per tafel. Evenementen met vaste zitplaatsen mogelijk met toegangsbewijzen.

Is er nog alcohol verbod?

Winkels, slijterijen en horeca mogen vanaf 26 juni ook weer na 22.00 uur alcohol verkopen. Het verkoopverbod vervalt vanaf dan, meldt demissionair premier Mark Rutte op een persconferentie.

Kan je na 20.00 uur alcohol kopen?

Kan je drank halen na 20 00? Door de aangescherpte maatregelen is het niet meer mogelijk om na 20:00 uur alcohol te kopen.

Hoeveel mensen aan een tafel horeca?

Een vaste zitplek aan een tafel is verplicht, zitten aan de bar is niet toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal 4 mensen zitten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar of mensen uit hetzelfde huishouden.

Hoeveel mensen op het terras na 1 juni?

Beperkingen thuisbezoek en groepsvorming vervallen Vanaf 26 juni zijn er geen beperkingen meer voor het aantal bezoekers dat mensen thuis mogen ontvangen. Ook de beperking op groepsvorming vervalt. Nu geldt dat mensen in groepen van maximaal 4 personen samen mogen komen, bijvoorbeeld in het park of in een restaurant.

Hoeveel mensen in de sportschool?

Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open onder voorwaarden. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport.

Wie moet er 1 5 meter afstand houden?

Iedereen van 18 jaar en ouder houdt verplicht 1,5 meter afstand tot elkaar, behalve als zij op 1 adres wonen. Er zijn uitzonderingen. Bijvoorbeeld voor plekken waar een coronatoegangsbewijs nodig is. Of in situaties waarin afstand houden niet goed kan.