Kan je een planeet kopen?

Kan je een planeet kopen?

Duizenden mensen laten zich in de luren leggen en kopen maangrond. Ondertussen hebben de firma’s zich ook al op andere planeten geworpen. Je kan nu ook een stukje Mars of een stukje Venus kopen. Zelfs Pluto staat in de aanbieding!

Is de maan te koop?

Het is verboden. Illegaal. Niemand is eigenaar van de maan, en wat je niet hebt mag je ook niet verkopen. Zo simpel is het volgens Tanja Masson-Zwaan.

Hoe duur is een stuk van de maan?

Voor amper 24,99 euro word je al grondbezitter op de maan en word je buur van onder andere Tom Cruise, Barack Obama, Nicole Kidman of Tom Hanks. Iedereen die een stuk grond wil kopen voor zichzelf of een stuk wil wegschenken, kan voortaan terecht op www.lunargift.be.

Wie heeft planeet gekocht?

Lil Uzi Vert is niet vies van bakken met geld spenden. Dat bewees hij eerder al door een diamant van 24 miljoen dollar op zijn voorhoofd te plaatsen (inmiddels weer verwijderd). Nu komt de rapper weer met wat nieuws, namelijk het kopen van een planeet!

Wie is de eigenaar van de maan?

Dennis M. Hope is sinds 1980 de enige echte eigenaar van de maan, Mars, Venus, Mercurius en Io. Al zes miljoen mensen hebben een stukje land in de ruimte van hem gekocht.

Hoeveel kost een echte ster?

Met het blote oog zijn er al duizenden sterren die kunnen verkocht worden. Met een kleine telescoop kan je meer dan een half miljoen sterren zien. Onze melkweg alleen telt zo’n 100 miljard sterren. Aan 50 dollar per ster ben je dus schatrijk.

Hoe duur is een reis naar de maan?

Een retourtje maan kost voor iemand van 100 kilo ongeveer 3,6 miljoen euro. Een retourtje maan is alleen niet goedkoop. “Je betaalt voor elke kilo die vanuit de aarde gelanceerd wordt ongeveer 36.000 euro. Weeg je 100 kilo, dan betaal je dus ongeveer 3,6 miljoen euro.”

Wie heeft Mars ontdekt?

Galileo Galilei was de eerste die Mars door een telescoop bekeek. In 1666 ontdekte de astronoom Cassini poolkappen op Mars. Christiaan Huygens tekende de eerste Marskaart met Syrtis Major, berekende de omlooptijd en nam een poolkap waar.

Wat is de bijnaam van Mars?

Mars wordt vaak de ‘Rode Planeet’ genoemd, omdat hij aan de hemel staat als een oranje-rode ster. Vanwege de kleur noemden de oude Grieken en Romeinen de ster naar hun oorlogsgod.

Kan je echt een ster kopen?

Dat kan dus niet, want sterren kun je niet kopen. Er zijn verschillende websites waar je een ster kunt ‘kopen’. Voor een klein bedrag euro mag je je eigenaar noemen van zo’n hemellichaam. Bij de aankoop van de ster krijg je een certificaat met de hemelco├Ârdinaten van je ster.