Kan je in NS trein opladen?
In de 1e klas-rijtuigen zijn stopcontacten en er is nog een voordeel: door extra geld uit te geven om 1e klas te reizen, geef je je brein een signaal dat je tijd kostbaar is. Ook dat kan motiveren om je tijd efficiënt te besteden. Van klasse wisselen doe je bij de NS-kaartautomaat met de optie ‘wijzig klasse’.
Waar zitten stopcontacten in NS trein?
Als de 1e klas rode stoelen heeft, bevinden zich daar stopcontacten. Zijn dat geen rode stoelen, dan zijn er op deze trein geen stopcontacten aanwezig.
Heeft de trein stopcontacten?
Stopcontacten en usb-poorten Elke trein heeft gemiddeld zo’n 170 stopcontacten en 85 usb-poorten voor de 277 mensen die de trein kan vervoeren. Het is niet de eerste keer dat een NS-trein van stopcontacten wordt voorzien. Sommige dubbeldekkers bieden al stopcontacten in de eerste klas aan.
Waar in de trein kan je opladen?
De bedoeling is dat alle coupés van de eerste en tweede klas vanaf 2021 over stopcontacten beschikken. Het gaat dan om treinstellen van nieuwe intercity’s en sprinters. De afspraak maakt deel uit van een meerjarencontract van de overheid en de NS.
Waarom moet je minimaal 20 euro op je OV?
Reacties. Dat is een soort van “Safety Net” van en voor de NS, zodat mensen niet zo gauw reizen maken die meer kosten dan het tegoed wat zij op hun ov-kaart hebben staan.
Is er gratis wifi in de trein?
Gratis wifi in de trein Wij bieden jou, samen met onze partners, gratis draadloos internet aan in de trein. Draadloos internet is in bijna alle Intercity’s beschikbaar. Je herkent een Intercity voorzien van draadloos internet aan het wifi logo aan de buitenzijde van de trein.
Hoe veilig is WiFi in de trein?
Maar met wifi in de trein loop je nog meer risico’s: Cybercriminelen kunnen een wifi-netwerk opzetten met dezelfde naam als de internetverbinding in de trein. Maak je verbinding met dit malafide netwerk, dan kan de hacker jouw internetdata verzamelen. Het openbare netwerk in de trein wordt nooit versleuteld.
Waarom geen WiFi in Sprinter?
Dit heeft te maken met de reistijd die je met de sprinter aflegt. Deze treinen worden ingezet op korte trajecten en daarom is er voor gekozen om in deze treinen geen WiFi aan te bieden. Als je op langere trajecten reist, kun je door de WiFi bijv, even aan het werk gaan in de trein.
Kun je het water in de trein drinken?
Volgens de laatste cijfers bestaat 4 procent van hun productie uit „ander” water dan drinkwater. Het water van toiletten in de trein dat ‘geen drinkwater’ zou zijn, is overigens wel gewoon leidingwater, maar wordt onderaan de trein in een tank bewaard en via slangen en een mondstuk aangeleverd.
Kun je je telefoon opladen in de bus?
Let op: Laad je je telefoon weleens op via een openbaar oplaadpunt, bijvoorbeeld op het vliegveld, een festival of op het station? Wees voorzichtig: neem zelf een oplader mee of liever nog: stop een powerbank in je tas.