Kan je met een multitool tegels snijden?

Kan je met een multitool tegels snijden?

Met een multitool is het mogelijk om met speciale zaagblaadjes specie te verwijderen tussen tegels en (bak)stenen. Hierdoor kunt u gemakkelijk tegels vervangen in bijvoorbeeld uw badkamer of wc. Door de verhoogde aansluiting bij segmentfrezen wordt vlaksnijden mogelijk.

Hoe kun je het beste tegels snijden?

Het snijden van keramische tegels met een tegelsnijder heeft de voorkeur ten opzichte zagen. Toch zijn er uitzonderingen die zo hard zijn dat je ze niet kunt snijden en breken. Deze zal je dus moeten zagen. Natuursteen tegels moet je altijd zagen met een tegelzaagmachine of steenzaagmachine.

Welke slijpschijf voor tegels?

Het handigste is om een diamant slijpschijf te gebruiken om in de tegels te slijpen. Een slijpschijf voor tegels vind je bij ons op de website in de categorie Diamant zaagbladen. Deze slijpschijven voor tegels zijn vaak toepasbaar in een haakse slijper, tegelzaag en zaagtafel.

Hoe tegels snijden zonder splinters?

Iedereen wil een zo mooi mogelijk resultaat bij hun tegelwerk. Als je tegels wil zagen zonder splinters is het heel belangrijk dat je met een scherp diamantzaagblad gaat zagen. Gaat het na verloop van tijd toch splinteren? Dan dient meeste het zaagblad opgescherpt te worden.

Kan je met een multitool zagen?

Als je in bijvoorbeeld een houten plank wil zagen, kan je daarvoor ook gebruik maken van een multitool. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is het juiste opzetstuk op je multitool te monteren. Let wel op: voor het zagen heb je een multitool met een oscillerende beweging nodig.

Hoe slijp je keramische tegels?

Dit doe je door eerst de tegel op maat te zagen en daarna de schuine kant te gaan zagen. Door een 2 mm onder de tegelrand te blijven voorkom je versplintering aan de bovenkant van de tegel. Gebruik altijd een scherp zaagblad