Kan je naar hbo gaan zonder wiskunde?

Kan je naar hbo gaan zonder wiskunde?

Momenteel is wiskunde verplicht voor een bachelor hbo-communicatie. Voor studiejaar 2020-2021 wordt de wiskunde-eis zeer waarschijnlijk afgeschaft. Het omgekeerde kan ook gebeuren: opleidingen kunnen besluiten voortaan een bepaalde eis te stellen. Vervelend als je het vak al hebt laten vallen.

Wat kan je zonder wiskunde?

Bijvoorbeeld allerlei beroepen in de verzorging (mens en dier) , in de commercie/verkoop, creatieve opleidingen, kapper, bakker, horeca, kok, media en entertainment,… eigenlijk heeft het niet-hebben van wiskunde in je pakket maar consequenties voor een paar opleidingen, en eigenlijk alleen op niveau 4.

Wat kan je doen met C&M zonder wiskunde?

Met een C&M profiel kun je in het algemeen alle studies doen die geen specifieke vakken eisen. Er valt dus inderdaad een hoop af. Ik zou vooral dochter daar goed van doordringen en eventueel een keer met haar naar een open dag gaan van een studie die past bij een N&G profiel.

Heb je rekenen 3F nodig voor hbo?

Op de basisscholen, middelbare scholen, en op het mbo streven ze naar een bepaald niveau: het fundamentele niveau (F-niveau) Deze is verschillend voor iedere opleiding, maar op het VWO en de HAVO moet je slagen voor een rekentoets met niveau 3F. Na het VWO of HAVO ga je meestal naar het HBO of de universiteit.

Is wiskunde verplicht?

Veel havo- en vwo-scholieren kiezen wiskunde A, B of C en dit vak hoort altijd bij de kernvakken. Sommige scholieren hebben echter ook wiskunde D. Wiskunde D is altijd een keuzevak en hoort daarom NIET bij de kernvakken. Op de havo is wiskunde geen verplicht vak wanneer je het profiel C&M kiest.

Wat zijn de eisen voor hbo?

Met een havodiploma, een vwo-diploma of een mbo 4-diploma kunt u een opleiding gaan volgen aan een hogeschool. Voor toelating tot een universiteit heeft u een vwo-diploma of een propedeuse (eerste jaar) van een hbo-opleiding nodig.

Wat is het moeilijkste profiel?

Onder vwo-leerlingen ligt het aantal spijtoptanten het hoogst onder leerlingen met economie 1. Van hen zegt 15% spijt te hebben van de keuze van dat vak. Net als op de havo heeft 15% van de vwo-leerlingen spijt van de keuze van scheikunde.

Is het slim om wiskunde te laten vallen?

Over het algemeen geldt: hoe meer bèta, hoe meer keus. Toch slaagt maar liefst 5,6 procent van de havisten uiteindelijk zonder wiskunde voor het eindexamen, blijkt uit navraag bij het CBS. Gemiddeld telt elke klas dus een of twee leerlingen die wiskunde laten vallen.

Is cm een pretpakket?

Een combinatie tussen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek wordt gezien als het meest prestigieuze profiel, maar ‘helaas’ niet voor iedereen bereikbaar. Cultuur & Maatschappij wordt afgedankt als pretpakket, het afvoerputje, het profiel voor de luie vwo-leerling, die eigenlijk beter HAVO had kunnen doen.

Wat is het moeilijkste jaar van de havo?

„Vooral de vierde klas havo staat al jaren als probleemklas bekend. Daar blijven de meeste leerlingen zitten. Onderzoeken hiernaar hebben nooit keiharde oorzaken aangewezen, maar in de onderwijswereld worden wel steeds dezelfde verklaringen genoemd.”