Kan Nouri weer praten?

Kan Nouri weer praten?

‘Appie’ Nouri reageert op zijn eigen manier op verhalen. Niet door te praten, maar bijvoorbeeld door te lachen. “Daarom weet ik zeker dat zijn hersenen nog werken”, stelt Rachida. Moeder Rabia beaamt dat.

Kan Nouri nog herstellen?

Nouri had na zijn herstel misschien niet meer kunnen spelen voor Ajax, maar mogelijk wel voor een club als FC Utrecht of SC Heerenveen. Als speler verdien je daar veel meer dan een scout of jeugdtrainer, waardoor het verschil in salaris tot de pensioenleeftijd behoorlijk kan oplopen.

Wat is er mis gegaan bij Nouri?

Nouri raakte invalide door hersenbeschadiging, mede door Ajax’ schuld.

Is Nouri hersendood?

Voetballer Abdelhak ‘Appie’ Nouri is vandaag 22 jaar geworden. De oud-speler van Ajax ligt sinds 2017 met ernstige en blijvende hersenschade in het ziekenhuis, nadat hij tijdens een vriendschappelijke wedstrijd het bewustzijn verloor. Die zwarte dag is inmiddels bijna twee jaar geleden.

Waar woont familie Nouri?

In Amsterdam Geuzenveld is een voetbalpleintje officieel vernoemd naar Abdelhak Nouri. Het voormalig voetbaltalent van Ajax krijgt daarmee een eigen plek in de wijk waar hij woont en door zijn familie wordt verzorgd. Nouri kreeg vijf jaar geleden een hartstilstand tijdens een wedstrijd.

Wat krijgt de familie van Nouri?

Voetbalclub Ajax heeft een schikking getroffen met de familie van Abdelhak Nouri, de speler die op 8 juli 2017 een hartstilstand kreeg tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk. Nouri hield daar blijvende hersenschade aan over. De familie Nouri krijgt ruim 7,8 miljoen euro schadevergoeding.

Wat krijgt de familie Nouri?

Ajax heeft met de familie Nouri na een mondeling akkoord in november ook officieel overeenstemming bereikt over de schadevergoeding. De Amsterdamse club zal met een nettobedrag van 7.850.000 euro over de brug komen.

Hoeveel heeft Ajax betaald Nouri?

Smartegeld en vergoeding Bovenop de 7,85 miljoen euro betaalt Ajax ook alle kosten die gemaakt zijn voor medische verpleging en verzorging van Nouri na zijn hartstilstand. De club zal dit ook in de toekomst blijven doen.

Waarom Ajax aansprakelijk Nouri?

Nouri werd direct op het veld behandeld maar liep ernstige hersenschade op, waardoor hij sindsdien bij laag bewustzijn leeft. De familie Nouri is van mening dat hen schade berokkend is en heeft Ajax hiervoor aansprakelijk gesteld.

Welke hartafwijking had Nouri?

Als Nouri’s hartafwijking alleen een ‘false tendon’ betreft, was dat echter geen reden tot zorg, zeggen cardiologen. Zowel de KNVB als Ajax stelde de false tendon vast en raadpleegde daarover een cardioloog. Die oordeelde dat het geen belemmering vormt voor topsport.