Kun je een Opzetzwembad ingraven?

Kun je een Opzetzwembad ingraven?

In principe zijn alle opzetzwembaden enkel geschikt om op de grond te zetten – vandaar de term opzetzwembad. Het is daarom ook goed om te bedenken dat de garantie van je zwembad vervalt op het moment dat je deze ingraaft. Toch zijn er velen die hun opzetzwembad hebben ingegraven en hier veel plezier van hebben.

Wat is de beste ondergrond voor een Intex zwembad?

Heb je een Intex zwembad? Dan zijn ondertegels voor jouw zwembad een goede keuze. Deze vloertegels zijn gemaakt van fijn en zacht materiaal.

Hoe zwembad ingraven?

De diepte van de put dient 15 cm meer te zijn dan de hoogte van het zwembad. Voorzie een platform van beton met wapening of stabilisé. Dit moet een dikte hebben van 15 cm en volkomen vlak en waterpas zijn! Leg beschermend vilt op de betonplaat of stabilisé om te voorkomen dat de liner beschadigd raakt.

Hoe duur is een ingegraven zwembad?

Meestal is voor plaatsing een betonnen fundament nodig. Een polyester zwembad is gemakkelijk te onderhouden en het materiaal gaat lang mee. De kostprijs van een inbouw zwembad van goede kwaliteit bedraagt inclusief plaatsing ongeveer 25.000 tot 35.000 euro (groot zwembad van 10 meter lang en 4 meter breed).

Welke zwembaden kan je inbouwen?

Betonnen zwembaden : basis van préfabbeton, polystyreen blokken of gegoten beton. Folie zwembaden of liner zwembaden : zwembaden bekleed met PVC-folie of zwembadliner. Inox zwembaden : afwerking met RVS inox. Mozaïek zwembaden : afwerking met glasmozaïek.

Wat kun je onder het zwembad leggen?

Er zijn veel verschillende soorten zwembad ondervloer te kiezen zoals