Kun je stucwerk glad schuren?

Kun je stucwerk glad schuren?

Een medium en een fijne korrel maken een glad geheel door deze achter elkaar te gebruiken. Korrel 180 en 220 zijn ideaal om mee te werken op een gestucte muur. Te grof schuurpapier zoals korrel 80 laat krassen achter en te fijn schuurpapier zoals bijvoorbeeld korrel 400 heeft weer geen effect.

Kun je stucwerk schuren?

Een zo juist gestucte muur is nooit helemaal glad. De korrels die er nog opzitten kunt u met een fijn schuurpapier (korrel 280) weg schuren. Veeg het stof weg met een stoffer. Zorg ervoor dat de wand goed schoon is.

Hoe maak je een gestucte muur glad?

Het glad maken van je muur kan heel eenvoudig met bijvoorbeeld Alabastine Sneldrogende Egaliseerpasta. Dit kant-en-klare product maakt het voor iedere doe-het-zelver mogelijk om die beschadigingen in je muur netjes weg te werken. Zeker met de speciale gereedschapsset.

Welke schuurmachine voor stucwerk?

Een korrel van 120 is hier het meest geschikt voor. Voor medium schuurwerk wordt de excentrische schuurmachine aangeraden, want deze verkleint de kans op krassen. Hierna kan het stucwerk klaargemaakt worden aan de hand van een fijnere korrel, zoals 180 of 220.

Hoe een muur glad schuren?

Schuren van pleisterwerk of gipsplaten: wil je een pleistermuur schuren? Dan is het verstandig om eerst de oneffenheden te verwijderen met grof schuurlinnen (K120, 150 of 180). Vervolgens geef je de muur een schuurbeurt met fijn schuurlinnen (K400), zodat deze klaar is voor muurverf of behang.

Hoe krijg je een muur egaal?

Maak de muur schoon, stof- en vetvrij met een sopje van lauwwarm water en wat ontsmetter. Steek grote oneffenheden met een plamuurmes weg of schuur ze glad. Vul naden, gaten en beschadigingen dieper dan twee millimeter met vulmiddel. Verwijder loszittende stukken behang.

Hoe glad moet een muur zijn om te verven?

Gebruik fijn schuurpapier (korrel 280) om de laatste korrels weg te werken, voordat je gaat schilderen. Om de nieuw gestucte muren te verven is het vervolgens belangrijk om die voor te strijken. Je vermindert daarmee de zuigende werking, waardoor de verf beter dekt.

Welk schuurpapier voor muren?

Opschuren van intacte verflagen doet u best met schuurpapier van een gemiddelde korrel (120 bijvoorbeeld). Bij echt slecht schilderwerk of een heel oneffen ondergrond kan u gerust schuren met grof schuurpapier (korrel 80 of 60) tot alle lagen verf afgeschuurd zijn.

Hoe krijg je Structuurverf glad?

Dat kan op 5 manieren, namelijk door te stucen, door schuren, door op te vullen met muurvuller, door te behangen met Renovlies en als laatste door het af te stomen en af te steken.

Kun je spachtelputz glad schuren?

Kun je elke muur schuren? Je kunt een muur schuren die droog is en voorzien is van bijvoorbeeld grof stucwerk (spachtelputz), granol, gipsplaat, structuurverf of glasvezelbehang. Door zelf je muur glad te maken, is een stukadoor niet meer nodig.