Waar Erythritol te koop?

Waar Erythritol te koop?

Bij Holland & Barrett heb je keus uit verschillende erythritolpoeders. Zo hebben wij onder andere de 100% erythritolpoeder van Greensweet en erythritol poedersuiker gecombineerd met stevia.

Wat is Erythritol AH?

Erythritol is een suikeralcohol, ook wel polyol, die van nature voorkomt in vruchten en gefermenteerde levensmiddelen. Het is een suikeralcohol met een vierledige, niet vertakte koolverbinding. De chemische formule is C4H10O4 Erythritol is de enige natuurlijke polyol. Polyolen zijn niet-intensieve zoetstoffen.

Is Erythritol slecht voor je?

Het heeft het e-nummer E968 en is niet schadelijk voor de gezondheid. Deze natuurlijke zoetstof is bovendien veilig verklaard door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). Erythritol kan veilig worden gebruikt in voedingswaren.

Hoeveel Erythritol in plaats van suiker?

Gebruik: Erythritol is gemiddeld 30% minder zoet dan normale suiker. Als u gaat bakken kunt u de volgende richtlijn aanhouden. 100 gram Sukrin staat gelijk aan 70 gram suiker.

Waar kun je Erythritol door vervangen?

Bakken met erythritol Erythritol is een caloriearme en natuurlijke suikervervanger waarmee je alle kanten op kan gaan. Een gemakkelijke manier om minder suiker te eten is door dit te vervangen met de natuurlijke suikervervanger Sukrin.

Waarom Erythritol?

Erythritol smaakt min of meer hetzelfde als suiker (iets minder zoet dus), en geeft eigenlijk geen nasmaak. Het geeft wel een gevoel. Omdat het een suikeralcohol is, valt het op je tong snel uiteen en voelt het wat ‘koud’