Waar kan je chloorhexidine oplossing voor gebruiken?

Waar kan je chloorhexidine oplossing voor gebruiken?

Chloorhexidine is een ontsmettend middel. Het maakt schoon. Het remt de groei van bacteriën en schimmels. Bij wonden, zoals schaafwonden of snijwonden, als deze geïnfecteerd zijn of als er kans is op infectie.

Welk ontsmettingsmiddel oorbellen Kruidvat?

Dettol Sterilon applicatievloeistof bevat chloorhexidine-digluconaat 1% en is geschikt voor wond- en huidontsmetting. Druppel de applicatievloeistof in en om de wond en dek de wond eventueel af (met een pleister of steriel gaasje).

Is chloorhexidine hetzelfde als Sterilon?

Sterilon | chloorhexidine voor op de huid.

Hoe gebruik je chloorhexidine?

Mondspoeling: spoel tweemaal per dag de mondholte gedurende 1 minuut met 10 milliliter en spuug dat vervolgens uit. Mondspray: verstuif de spray tweemaal per dag op het te behandelen tandvlees. Tandgel: poets tweemaal per dag met 2.5 cm gel op een bevochtigde tandenborstel.

Is chloorhexidine gevaarlijk?

Chloorhexidine staat naast zijn antibacteriële werking ook bekend als een middel met bijwerkingen: Smaakveranderingen. Verkleuringen van de chloorhexidine door voedsel dat rijk is aan tannines en ijzer. Verkleuringen van de tanden door het roken.

Welk ontsmettingsmiddel oorbellen?

Reinig de oren van de voor- en aan de achterkant van het oor, door ten minste twee keer per dag met Studex Antisept op het nieuwe gaatje aan te brengen, zonder daarbij de oorbellen uit het oor te halen.

Hoe ontstoken Oorgaatje behandelen?

Zelf kun je een ontstoken oorlel goed behandelen. Zolang het zich niet uitbreidt, hoef je er niet mee naar de dokter. Drenk een watje in wat alcohol en dep dit voorzichtig op de ontstoken plek. Dit werkt reinigend en kan verkoelend werken.

Hoe ontsmet je oorbellen?

Om ze echt grondig te ontsmetten wast u eerst uw handen met zeep en warm water (goed schrobben!) en droogt u ze af met een schone handdoek. Daarna drenkt u een wattenstaafje of een wattenschijfje in waterstofperoxide. Dep daarmee de oorbellen om ze schoon te maken en eventuele bacteriën te doden.

Waarom sterilon niet meer te koop?

Sterilon niet meer verkrijgbaar Het middel is per 31 december 2017 op verzoek van de firma ingetrokken. De intrekking heeft niet te maken met de veiligheid of de werkzaamheid van het geneesmiddel. Sterilon wordt door veel PMU-specialisten gebruikt als huiddesinfectans voordat gepigmenteerd wordt.

Wat is het alternatief voor sterilon?

Reinigingsalcohol (desinfectant) met 70% alcohol voor uitwendig gebruik. Geschikt voor het ontsmetten van o.a. pincetten en voor de huid rondom een wond. Tip: Wij raden deze desinfectant aan als alternatief voor Dettol Sterilon.