Waar zit meer alcohol in bier of Flugel?

Waar zit meer alcohol in bier of Flugel?

In bier zit minder alcohol dan bijvoorbeeld in sterke drank. Maar het glas van een shotje is dan ook veel kleiner dan een bierglas. Zo zit in elk standaardglas (zoals je deze in de horeca bestelt) uiteindelijk evenveel alcohol! Qua alcoholpercentage staat 1 (klein) shotje dus gelijk aan 1 (groter) glas bier.

Hoeveel promille zit er in 1 Flugel?

Iedereen kent dit drankje wel in het iconische kleine flesje met gele dop. Flügel is een zoete likeur dat een beetje naar ranja smaakt. Door de zoete smaak lijkt het inderdaad ook of je ranja aan het drinken bent, maar vergis je niet! Er zit namelijk een alcoholpercentage van 10% in.

Is Flugel sterke drank?

Shotjes vallen ook onder sterke dranken. Deze worden niet gemixt het is namelijk de bedoeling dat je een shotje in één slok wegdrinkt. Het zit ook in een klein glas waar een paar ml in gaat. Bekende shotjes zijn vodka, rocketshot en flugel.

Is Flugel 18 Plus?

Flügel wordt volgens de Belgische regelgeving echter beschouwd als sterke drank, die verboden is voor minderjarigen en pas toelaatbaar is vanaf 18 jaar.

Is 10% alcohol veel?

Bier (een gewoon pintje) bevat ongeveer 4 à 5% alcohol, wijn 10 tot 15% en sterke (gedistilleerde) drank meer dan 22%. Hierdoor lijkt het alsof een glas gedistilleerde drank meer alcohol bevat dan een glas bier (of een blikje bier van 33 cl).

Wat gebeurd er als je Flugel drinkt?

Je stemming kan omslaan van vrolijk naar agressief