Wat betekent het Zendingitem wordt door de douane gewist?

Wat betekent het Zendingitem wordt door de douane gewist?

Wat wordt er bedoeld als er staat “zendingitem is door de duane gewist”? Is mijn pakket vernietigd, tijdelijk uit de bezorgketen gehaald of heeft er daadwerkelijk iemand met een gummetje op het pakket staan wrijven? Het zendingitem wordt door de douane gewist. Het zending item is aangekomen bij het land van bestemming.

Hoe lang duurt pakketje bij douane?

Hoe lang duurt inklaren? Het inklaren kan soms best lang duren, maar de douane mag een pakket maximaal 30 dagen vasthouden. Als er geen illegale items in je pakket zitten, krijg je het pakket dus in ieder geval binnen 30 dagen thuis.

Waarom ligt mijn pakket bij de douane?

Zendingen worden tegengehouden om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de export- of importregels van de douane.

Wat betekent douane wissen?

Het betekent gewoon dat de douane je pakketje heeft gecontroleerd, en dat het vervolgens verzonden kan worden naar jouw adres.

Hoe lang duurt inklaren bij de douane?

De duur van de inklaring is afhankelijk van verschillende factoren. Terwijl een eenvoudige inklaring in minder dan een uur kan worden voltooid, duurt dit vaak langer. Voor de inklaring is er namelijk veel informatie nodig. Wanneer u meerdere soorten goederen transporteert kan dit dus een tijdsintensief proces zijn.

Hoe kan ik zien of mijn pakket bij de douane ligt?

Op onze internationale track & trace-website vind je altijd de laatste informatie over je pakket. Vul de bestemming, track & trace-code en je postcode in, en je ziet direct wat de status is. Moet er inklaringskosten worden betaald? Dan bezorgen we je pakket rechtstreeks bij een PostNL-punt.

Hoe kom ik in contact met de douane?

Voor vragen over de Douane kunt u terecht bij de BelastingTelefoon Douane: 0800 – 01 43.

Waar is mijn pakketje uit China?

China Post biedt ook expresbezorging per post (EMS), logistieke diensten, e-business en financiële diensten. Het volgen van uw Post of China-pakketten is eenvoudig met Ship24, voer gewoon uw China Post-trackingnummers in en ontvang realtime tracking-updates over de status en locatie van de pakketten.

Hoe lang duurt het Inklaringsproces?

Als jij begrijpt dat het proces maximaal 30 dagen kan duren snap jij ook dat een pakketje zeker niet binnen 2 weken al verwacht kan worden. Uitzondering is dan wel weer wanneer je een pakketje bij AliExpress koopt wat van binnen de EU wordt verzonden.

Wat mag niet door de douane?

Spullen die je nooit in je bagage moet stoppen Drugs zoals hasj, cocaïne, heroïne, crystal meth of andere verdovende middelen. Beschermde dier- en plantsoorten – ook geen producten die daarvan gemaakt zijn, zoals schoenen van krokodillenleer of ivoren sieraden.