Wat is de beste kunststof gevelbekleding?

Wat is de beste kunststof gevelbekleding?

Gaat u voor kunststof dan zijn Keralit, Novicell, Deeplas, Profex en Protex merken waaruit u kunt kiezen. Heeft u liever gevelbekleding met brandwerende eigenschappen dan is Shera wellicht het merk dat u zoekt. ModiWood levert gemodificeerd hout wat esthetisch erg mooi is.

Hoe lang gaat Trespa mee?

Trespa® is vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid een geliefd plaatmateriaal voor buiten in de woning- en utiliteitsbouw. Het wordt veelal gebruikt als onderhoudsvrije gevelbekleding zoals kunststof boeidelen en windveren. De levensduur van Trespa® / HPL platen is 30 jaar en vergt bijna geen onderhoud.

Wat kost Trespa per vierkante meter?

De kosten van trespa boeiboorden hangen ergens tussen de €75 en €115 per vierkante meter. Dit hangt dan ook volledig af van wat je wilt. Zo kun je kiezen voor het merk Trespa, maar het is goedkoper om ons HPL huismerk te kiezen.

Wat kost Keralit per vierkante meter?

Uiteraard is het afhankelijk van het soort gevel maar gemiddeld kunt u rekenen op een prijs tussen de 200 en 300 Euro per vierkante meter. Dat is inclusief verwijderen en afvoeren van uw oude gevel en netjes afwerken van de nieuwe keralit bekleding.

Waarom Keralit?

Omdat Keralit er aan de buitenkant als hout uitziet, wordt het in de bouw veel toegepast. Want het is veel duurzamer en onderhoudsvriendelijker dan hout. Vocht, warmte, schimmels en bacteriën werken in op hout, maar krijgen geen vat op kunststof.

Is Keralit isolerend?

Is Keralit ook isolerend? Keralit heeft bijna geen isolerende werking. Dit komt doordat de gevelpanelen op een regelwerk worden gemonteerd, waarbij tussen de achterzijde van de gevelbekleding en de achter-constructie een minimale doorlopende ventilatieruimte van 20 mm wordt aangehouden.

Kan Trespa tegen water?

Is Trespa® waterbestendig? Onderhoudsarm, makkelijk te reinigen en budgetproof. Nog een belangrijk voordeel: Trespa® is waterbestendig! Hierdoor zijn de mogelijkheden van Trespa® plaatmateriaal eigenlijk oneindig.

Wat is beter dan Trespa?

De montage van Keralit is wel anders ten opzichte van Trespa®. Zo heb je bij Keralit een koppelstuk nodig voor een strakke montage en worden de platen als het ware in elkaar geklikt. De profielen hebben namelijk aan de bovenzijde gaatjes. Hiermee kan het Keralit bevestigd worden aan het stijl- en regelwerk.

Kan ik Trespa overschilderen?

Kun je Trespa® overschilderen? Het antwoord is ja! Handig, als je Trespa® boeiboorden verkleurd zijn of als je ze graag een andere kleur wilt geven om ze met de rest van je huis te laten matchen.

Hoe bevestig je Trespa platen?

Voor het plaatsen van de Trespa plaat is het verstandig gebruik te maken van een horizontale lat die met lijmklemmen vast zit, afstandhouders en klosjes om je plaat juist te positioneren. Positioneer de plaat voor de ondergrond en breng deze in één beweging aan. Druk de plaat aan, zonder dat je de foamtape indrukt.