Wat is de betekenis van een Hexagon?

Wat is de betekenis van een Hexagon?

Een hexagon is een zeshoek, of eigenlijk een regelmatige zeshoek. Een regelmatige zeshoek wil zeggen dat alle kanten hetzelfde zijn. Doordat je een hexagon met een liniaal en passer kunt tekenen, valt het onder de geometrische vormen.

Waar is een Hexagon gelijk aan?

Een regelmatige zeshoek is een regelmatige veelhoek met zes gelijke hoeken en zes gelijke zijden. Een zeshoek of hexagoon, Oudgrieks: ἕξ, hex, zes en γωνία, gonia, hoek, in het algemeen is een figuur met zes hoeken en zes zijden. De hoeken van een regelmatige zeshoek zijn 120° = 180° – 360°/6.

Hoe teken je een Hexagon?

Trek een cirkel met de juiste doorsnee en zet daarin steeds (zesmaal) de straal (de halve middellijn) van punt tot punt langs de rand. U zult zien dat het precies past en u krijgt een perfecte zeshoek. Wanneer een van de rechte kantjes ergens op moet aansluiten moet u bij dat lijntje beginnen.

Wat is een ander woord voor hexagoon?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: hexagoon (zn) : zeshoek.

Waar staat de cirkel voor?

of Rad: voorspoed, heelheid, verandering ten goede, winst en verlies. Ook is een cirkel het symbool van het ‘niets’, de leegte, de oneindigheid en van de absolute vrijheid, door niets gebonden. Bij magische rituelen wordt de cirkel vaak gebruikt als een symbool van veiligheid.

Hoe noem je een 7 hoek?

Een zevenhoek of heptagon of heptagoon is een veelhoek met zeven hoeken en evenzoveel zijden. “Hepta – έπτα” is Grieks voor zeven, “gonia – γωνία” is Grieks voor hoek.

Hoe noem je een 8 hoek?

octagon) een veelhoek met acht zijden en acht hoeken.

Hoeveel driehoeken zitten er in een zeshoek?

De zeshoek en de driehoek zijn prima te vergelijken. Dat doe je door de zeshoek te verdelen in zes gelijkzijdige driehoeken en de driehoek in dezelfde driehoeken te verdelen.

Hoe noem je een 5 hoek?

Een vijfhoek of pentagoon (Oudgrieks, van πεντάγωνον, spreek uit pentágoonon, πέντε, pente, vijf en γωνία, gōnia, hoek) in het algemeen is een figuur met vijf hoeken en vijf zijden.

Hoeveel diagonalen heeft een hexagoon?

Er zijn zes hoekpunten met elk 3 diagonalen… dus 18 diagonalen, maar dan tel je wel alles dubbel, dus zijn het er 9.